Κεντρική Αρθρογράφοι Λαζαρίδης Μια από αυτές τις μέρες

Μια από αυτές τις μέρες

eok1

Στην ερώτηση πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ, το πιθανότερο είναι να λάβετε την ίδια απάντηση που θα σας έδινε τεχνίτης στην Ικαρία αν προσπαθούσατε να προγραμματίσετέ εργασίες, “μια από αυτές τις μέρες”. Εκλογές κάποτε θα γίνουν, οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασίσει ή δεσμευτεί ανεξαρτήτως τρόπου ψηφοφορίας, θα αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί ζούμε αυτό το μπάχαλο, που στην βάση του έχει τις δουλείες Βασιλακόπουλου, όπως φανερώθηκε από τον εντολέα του κατά την διαδικασία του πρωτοδικείου, που μεγαλώνει την διάρκεια και την ένταση της αίσθησης της παρατεταμένης παρακμής.

Αν ο στόχος της ΕΟΚ ήταν η γελοιοποίηση του χώρου, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό τουλάχιστον το πέτυχε. Η κατάσταση θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με την τριήρη, όπου ανακοινώνονται στους κωπηλάτες, ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο. Το ευχάριστο είναι ότι σε λίγες ημέρες θα είναι στα σπίτια τους (εκλογές θα γίνουν), το δυσάρεστο είναι ότι ο εκατόνταρχος θέλει να κάνει θαλάσσιο σκι.

Είμαστε στην περίοδο που ο εκατόνταρχος θέλει να κάνει σκι. Με παιδικά παιχνίδια, επιπέδου μακράς γαϊδούρας, ο κ Βασιλακόπουλος προσπαθεί, με καψώνια, να προβάλει την εικόνα του πολιτικού προσώπου υπό δίωξη, παρόλες τις αποκαλύψεις ότι πρόκειται για χαμηλού επιπέδου οπαδικό θέμα και παρόλες τις διαψεύσεις όσες φόρες επιχείρησε να το επιβεβαιώσει με πολιτική ψήφο. Προφανώς είναι παιδικό απωθημένο. Με τους φίλους του θα έπαιζαν μικροί παιχνίδια ρόλων , με τον πιο δημοφιλή αυτόν τον ρόλο του πολιτικού. Οι φίλοι του έγιναν πολιτικοί και αυτός ακόμα τον παίζει , εμπλουτίζοντας τον με φαντασιώσεις μεγαλείου, ως ηγέτη του αθλητικού κινήματος.

Ως γνωστόν αθλητικό κίνημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Όταν ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, πόλεμος συμμοριών λέγεται και όχι αθλητικό κίνημα. Αθλητικό κίνημα έχουν στην Αγγλία. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι αν στο project της απόσχισης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη περιλαμβάνονταν ελληνική ομάδα , σε μεγάλη μερίδα θα φαινόταν εξαιρετική ιδέα και ένδειξη αναγνώρισης;

Έχουν σκεπάσει το σώμα του μπάσκετ με το χρυσό που κατάκτησαν οι αθλητές και κινδυνεύει με ασφυξία από απουσία άδηλης αναπνοής και αντί να μικρύνουν τον χρόνο παροχής βοήθειας, αυτοί στήνουν οδοφράγματα στο ασθενοφόρο.

Η ανεύθυνη αντιμετώπιση όμως, από το μέγεθός της, που δεν λογαριάζει ότι η ομοσπονδία θα μείνει ακέφαλη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίοδο υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και προγραμματισμού των σωματείων για την νέα χρονιά, γεννά υποψίες για τα ακριβή αίτια αυτής της συμπεριφοράς που δείχνουν ότι οι ενδείξεις ενδεχομένως να μην είναι μόνο αποχρώσες και όλο αυτό το θέατρο να είναι μια προσπάθεια μαγειρέματος των στοιχείων.
Απαιτείται επίσημος διοικητικός και οικονομικός έλεγχος ώστε τουλάχιστον η νέα διοίκηση να ξέρει τι παραλαμβάνει, γιατί κατά πως φαίνεται ακόμα η καμένη γη θα φαίνεται πολυτέλεια. Καταγγελίες υπάρχουν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μίλτος Λαζαρίδης
Περισσότερα σε Λαζαρίδης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…