Κεντρική NBA Καταπληκτικός Γουέιντ στο 1000ό παιχνίδι του! (vid)
NBA

Καταπληκτικός Γουέιντ στο 1000ό παιχνίδι του! (vid)

dwyane wade 1

Χάρη σε μια απίστευτη 4η περίοδο, όπου το επιμέρους σκορ ανήλθε στο 30-8, οι Μαϊάμι Χιτ πέτυχαν σπουδαίο “διπλό” μέσα στο Λος Άντζελες, συντρίβοντας τη μεγαλύτερη αποκάλυψη του φετινού NBA, τους Κλίπερς, με 121-98! Οι Κλίπερς σκόραραν μονάχα 2 φορές εντός πεδιάς στα τελευταία 12 λεπτά, είχαν 1/7 τρίποντα στο διάστημα αυτό και πέτυχαν τη χαμηλότερη scoring επίδοσή τους μέσα σε ένα δωδεκάλεπτο από τον Μάρτιο του 2003.

Η πιο ωραία ιστορία του ματς, όμως, δεν έχει σχέση με τους εξαιρετικά αθλητικούς παίκτες των Χιτ που συνθέτουν μια εξαιρετική άμυνα, ούτε με τις περίεργες άμυνες ζώνης που εφάρμοσε ο Έρικ Σπόλστρα και “έπνιξαν” τους αντιπάλους.

Η ιστορία του ματς ήταν και πάλι ο Ντουέιν Γουέιντ

Στο 1000ό ματς της θρυλικής καριέρας του, ο Γουέιντ σταμάτησε στους 25 πόντους, έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (3/11 προσπάθειες) αλλά “πυρπολώντας” τους Κλίπερς με 5/10 τρίποντα! Ο “flash” έχει υποχρεωθεί να μεταβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού του, καθώς δεν μπορεί πια να μπαίνει στα “δόντια” της άμυνας και να διαλύει τους αντιπάλους. Για αυτό λοιπόν, εκτελεί με 38% από τα 7.25 τη φετινή σεζόν, ευστοχώντας σε 1.7 προσπάθειες ανά παιχνίδι, με αμφότερες τις επιδόσεις να αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

Επίσης, ο Γουέιντ είχε 4/8 βολές, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο μύθος των Χιτ μπήκε στη λίστα των 138 παικτών με τουλάχιστον 1000 παιχνίδια καριέρας ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός παίκτης με +25 πόντους, +6 ριμπάουντ και +6 ασίστ στο 1000ό του ματς ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ, προτού του κάνει “παρέα” ο Γουέιντ!

Τα highlights του Γουέιντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …