Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Μονακό 100-94

ΑΕΚ – Μονακό 100-94

dusan sakota aek

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με πολύ καλές επιθέσεις και υψηλό σκορ, μπροστά σε ένα κατάμεστο “Νίκος Γκάλης”, η ΑΕΚ, κατάφερε να κερδίσει την Μονακό με 100-94, κατακτώντας έτσι το Champions League και το τρίτο της Ευρωπαϊκό της τρόπαιο, 50 χρόνια μετά το πρώτο της και το έπος του 1968!

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με την Ένωση να μπαίνει δυναμικά και με πολύ ενθουσιασμό, καθώς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα με 9-2, ενώ έχοντας κινητήριο μοχλό τον Χάντερ, με 9 πόντους, για όλη την περίοδο, βρέθηκε να κερδίζει με 29-20, έχοντας 65% ευστοχία.

Η δεύτερη περίοδος, κινήθηκε στα πλαίσια της πρώτης, καθώς οι δυο ομάδες επιθετικά “πέταγαν φωτιές”, σκοράροντας και οι δυο με μεγάλη συχνότητα, ενώ εμφάνισαν πολλά αμυντικά προβλήματα. Ο Μάικ Γκριν ήταν σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, μάλιστα ύστερα από δικό του καλάθι στην εκπνοή της περιόδου, η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια με +9 (53-44).

Το δεύτερο ημίχρονο, είχε μια πολύ διαφορετική εικόνα, καθώς το παιχνίδι θύμισε…τελικό. Η Μονακό, σιγά σιγά, κατάφερε να μειώνει όλο και πιο πολύ το σκορ, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει στο -1 (58-57). Η ΑΕΚ, σε αυτό το σημείο αντέδρασε, δείχνοντας χαρακτήρα σε άμυνα και επίθεση, αλλά η Μονακό επέστρεψε ξανά καταφέρνοντας να μειώσει στο -3 (73-70).

Η τέταρτη περίοδος, ξεκίνησε με τον Κέβιν Πάντερ, να πετυχαίνει πολύ σπουδαία καλάθια, δίνοντας έτσι τεράστια ανάσα και μαξιλαράκι ασφαλείας στην ΑΕΚ, με τον Σάκοτα παράλληλα να στέλνει την Ένωση στο 85-74 και το +11. Έτσι “μπήκε το νερό στο αυλάκι”, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να διαχειρίζεται το υπέρ της σκορ και να καταφέρνει να κερδίσει το παιχνίδι με 100-94, κατακτώντας το Champions League για το 2018!!!

Η καρδιά των φίλων της ΑΕΚ, βέβαια, πήγε κι ήρθε στα τελευταία λεπτά, καθώς οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έκαναν το ένα παιδαριώδες λάθος μετά το άλλο. Η Μονακό πλησίασε μέχρι και τους τρεις πόντους (94-97), ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με τον Κούπερ να κάνει λάθος σε καθοριστική επίθεση και τον Τζέιμς να σφραγίσει τη νίκη με 2/2 βολές.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα, ήταν ο Μάικ Γκριν, καθώς πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοιράζοντας παράλληλα 3 ασίστ, ενώ από την Μονακό ξεχώρισε ο Σεργί Γκλαντίρ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 53-44, 73-70, 100-94.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (10 ριμπάουντ), Τζέιμς 13, Σάκοτα 16 (3), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10, Λαρεντζάκης 8 (2), Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.
ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Κούπερ 8 (1 τρίποντο, 9 ασίστ), Έβανς 6 (1), Γκλαντίρ 18 (4), Λακόμπ 12, Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9, Τζόζεφ, Κικάνοβιτς 12 (1), Ρούντεζ, Σι 8, Τραορέ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…