Κεντρική NBA Απίστευτος ΛεΜπρόν, γλίτωσαν το “εγκεφαλικό” οι Καβς! (vid)

Απίστευτος ΛεΜπρόν, γλίτωσαν το “εγκεφαλικό” οι Καβς! (vid)

lebron james 1

Μπορεί να τράβηξαν τα πάνδεινα, μπορεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να χρειάστηκε και πάλι να μετατραπεί σε σούπερ ήρωα αλλά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τα κατάφεραν τελικά! Οι Καβς επιβλήθηκαν πολύ δύσκολα των Ιντιάνα Πέισερς με 105-101 στο καθοριστικό Game 7 και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου παραμονεύουν οι Τορόντο Ράπτορς!

Ο ΛεΜπρόν δεν είχε διάθεση να πάει “σπίτι” του από τον πρώτο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του, επιμηκύνοντας το σχετικό σερί στο 13-0. Έπρεπε, βέβαια, να βάλει 45 πόντους με 16/25 σουτ και 11/15 βολές, να μαζέψει 9 ριμπάουντ, να μοιράσει 7 ασίστ και να κλέψει 4 φορές την μπάλα, βάζοντας για πολλοστή φορά μια ολόκληρη πόλη στην πλάτη του!

Ο Τζέιμς απουσίασε μονάχα 5 λεπτά από την αναμέτρηση κι αυτά εξαιτίας ορισμένων κραμπών που ταλαιπώρησαν τα πόδια του, απόρροια της συνεχούς παρουσίας του στο παρκέ. Με εκμετάλλευση των μις-ματς, παιχνίδι στο ποστ κι απίθανα drives, ο “βασιλιάς” αντεπεξήλθε στις προσδοκίες με πολύ μεγάλο θόρυβο, αν κι η κούραση τον είχε επηρεάσει στην 4η περίοδο. Παρ’όλα αυτά, παρέμεινε στη “μάχη” μέχρι τέλους, σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση.

Τα highlights του ΛεΜπρόν

Ο ανέλπιστος ήρωας των Καβς, όμως, ήταν ο Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος αναγεννήθηκε από τις “στάχτες” του. Με πολλή δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια, ο Τόμπσον ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, 5 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, κάνοντας τη διαφορά κόντρα στην αντίπαλη φροντ-λάιν.

Ο τρίτος “πόλος” σκοραρίσματος για το Κλίβελαντ ήταν ο Κέβιν Λοβ, ο οποίος δεν είχε φανταχτερά στατιστικά (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5/13 σουτ) αλλά πέτυχε 2 clutch τρίποντα στην έναρξη της 4ης περιόδου, στο διάστημα που ο ΛεΜπρόν βρισκόταν στα αποδυτήρια. Ο Τζορτζ Χιλ επέστρεψε στην ενεργό δράση, έχοντας 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 19 λεπτά ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ σημείωσε άλλους 11.

Για τους Πέισερς, ο Βίκτορ Ολαντίπο έκανε ηρωική προσπάθεια με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του έστηναν συχνά παγίδες ψηλά, ώστε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Ο Ντάρεν Κόλισον σταμάτησε στους 23 πόντους ενώ ο Θάντεους Γιανγκ συμπλήρωσε 14, μαζί με 10 ριμπάουντ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Καβς κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ και έκαναν μονάχα 2 λάθη, παίρνοντας προβάδισμα ακόμη και 14 πόντων, με τον ΛεΜπρόν να “διαλύει” τα πάντα. Η αντεπίθεση των Πέισερς ήρθε άμεσα με σερί 16-4 στη έναρξη της 3ης περιόδου αλλά έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες στην πορεία του αγώνα, ώστε να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.

Επίσης, η Ιντιάνα “προδόθηκε” από τη επιμονή να δίνει σκριν στον Ολαντίπο, όταν ο ηγέτης της ομάδας είχε την μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο, ευνοούσαν την τακτική των Καβς, οι οποίοι ήθελαν να φέρνουν συνεχώς νταμπλ-τιμ πάνω του ενώ, όταν η μπάλα έφευγε από τα χέρια του, αδυνατούσαν να διαβάσουν σωστά και να επιτεθούν υπό καλές συνθήκες.

Το καλάθι του ΛεΜπρόν μετά το give-n-go με τον Κόρβερ ήταν η τελική “πινελιά”, καθώς διαμορφώθηκε το 102-96 με 30.2” για το τέλος.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…