Κεντρική NBA Άγγιξαν το μπρέικ οι Ρόκετς (vid)
NBA

Άγγιξαν το μπρέικ οι Ρόκετς (vid)

thompson harden

thompson-harden

Μία πάσα μακριά από το μπρέικ βρέθηκαν οι Ρόκετς στο Όκλαντ αλλά η επιλογή του Χάρντεν να “ντυθεί” ήρωας αποδείχτηκε λανθασμένη και οι Ουόριορς επικράτησαν με 99-98, έκαναν το 2-0 στη σειρά και το 6-0 φέτος ενάντια στο Χιούστον. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν για ακόμα μια φορά με το “πόδι” στο “γκάζι” και προηγήθηκαν με 17 πόντους (49-32) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Όμως οι “ρουκέτες” με κύριο εκφραστή τον Χάρντεν ισοφάρισαν μέχρι το ημίχρονο (55-55) και το παιχνίδι έγινε ροντέο μέχρι το τέλος προσφέροντας τρομερές συγκινήσεις και ένα συγκλονιστικό φινάλε.

curry-harden-thompson

Αποτελεσματικό double-team στον Κάρι ωθώντας την αλλαγή κατοχής λόγω των 8 δευτερολέπτων, ο Χάουαρντ μείωσε στον πόντο (99-98) 33 δεύτερα πριν το τέλος χάρη σε τρομερή άλεϊ-ουπ πάσα του Χάρντεν και εν συνεχεία ο Μπαρνς αστόχησε στο λέι-απ και οι Ρόκετς στον αιφνιδιασμό με 8 δεύτερα να απομένουν. Ο Τόμπσον με τον Κάρι έκαναν το double-team στον Χάρντεν, εκείνος δεν είδε τον Τζόουνς που ήταν ολομόναχος και ερχόταν σαν τρέιλερ. Αντ’ αυτού έδωσε πίσω στον Χάουαρντ ο οποίος του ξανάδωσε αλλά οι “Splash Brothers” κόλλησαν πάνω του και δεν του επέτρεψαν να πάρει το τελευταίο σουτ.

curry-capela

Οι δύο ομάδες ήταν τρομερά ισάξιες, και βάσει στατιστικής, με τις 31 ασίστ (έναντι 20), τους 20 πόντους (έναντι 11) από αιφνιδιασμούς, των “πολεμιστών” ΄καθώς και το 53% εντός παιδιάς (έναντι 46%) να συνιστούν την ειδοποιό διαφορά.

Ο Στέφεν Κάρι (33π. με 5/11 τρ.-3ρ.-6ασ.) ηγήθηκε εκ των Ουόριορς, συνεχίζοντας να “πυροβολεί” ανελέητα από το τρίποντο, και είχε συνοδοιπόρους τους Ντρέιμοντ Γκριν (12π.-8ρ.-7ασ.) και Άντριου Μπόγκουτ (14π.-8ρ.-4ασ.-5κοψ.).

harden-warriors-rockets

Από το Χιούστον, ο “μούσιας” ήταν ξανά συγκλονιστικός με 38 πόντους (10/15 διπ.-3/6 τρ.-9/10 βολές), 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι και την ευκαιρία να της δώσει τη νίκη αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ αν και έπαιξε τραυματίας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός με 19 πόντους και 17 ριμπάουντ ενώ βοήθησε αρκετά και ο Τέρενς Τζόουνς (12π.-2ρ.-3κοψ.) ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κέβιν ΜακΧέιλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …