Κεντρική NBA Άγγιξαν το μπρέικ οι Ρόκετς (vid)
NBA

Άγγιξαν το μπρέικ οι Ρόκετς (vid)

thompson harden

thompson-harden

Μία πάσα μακριά από το μπρέικ βρέθηκαν οι Ρόκετς στο Όκλαντ αλλά η επιλογή του Χάρντεν να “ντυθεί” ήρωας αποδείχτηκε λανθασμένη και οι Ουόριορς επικράτησαν με 99-98, έκαναν το 2-0 στη σειρά και το 6-0 φέτος ενάντια στο Χιούστον. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν για ακόμα μια φορά με το “πόδι” στο “γκάζι” και προηγήθηκαν με 17 πόντους (49-32) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Όμως οι “ρουκέτες” με κύριο εκφραστή τον Χάρντεν ισοφάρισαν μέχρι το ημίχρονο (55-55) και το παιχνίδι έγινε ροντέο μέχρι το τέλος προσφέροντας τρομερές συγκινήσεις και ένα συγκλονιστικό φινάλε.

curry-harden-thompson

Αποτελεσματικό double-team στον Κάρι ωθώντας την αλλαγή κατοχής λόγω των 8 δευτερολέπτων, ο Χάουαρντ μείωσε στον πόντο (99-98) 33 δεύτερα πριν το τέλος χάρη σε τρομερή άλεϊ-ουπ πάσα του Χάρντεν και εν συνεχεία ο Μπαρνς αστόχησε στο λέι-απ και οι Ρόκετς στον αιφνιδιασμό με 8 δεύτερα να απομένουν. Ο Τόμπσον με τον Κάρι έκαναν το double-team στον Χάρντεν, εκείνος δεν είδε τον Τζόουνς που ήταν ολομόναχος και ερχόταν σαν τρέιλερ. Αντ’ αυτού έδωσε πίσω στον Χάουαρντ ο οποίος του ξανάδωσε αλλά οι “Splash Brothers” κόλλησαν πάνω του και δεν του επέτρεψαν να πάρει το τελευταίο σουτ.

curry-capela

Οι δύο ομάδες ήταν τρομερά ισάξιες, και βάσει στατιστικής, με τις 31 ασίστ (έναντι 20), τους 20 πόντους (έναντι 11) από αιφνιδιασμούς, των “πολεμιστών” ΄καθώς και το 53% εντός παιδιάς (έναντι 46%) να συνιστούν την ειδοποιό διαφορά.

Ο Στέφεν Κάρι (33π. με 5/11 τρ.-3ρ.-6ασ.) ηγήθηκε εκ των Ουόριορς, συνεχίζοντας να “πυροβολεί” ανελέητα από το τρίποντο, και είχε συνοδοιπόρους τους Ντρέιμοντ Γκριν (12π.-8ρ.-7ασ.) και Άντριου Μπόγκουτ (14π.-8ρ.-4ασ.-5κοψ.).

harden-warriors-rockets

Από το Χιούστον, ο “μούσιας” ήταν ξανά συγκλονιστικός με 38 πόντους (10/15 διπ.-3/6 τρ.-9/10 βολές), 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι και την ευκαιρία να της δώσει τη νίκη αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ αν και έπαιξε τραυματίας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός με 19 πόντους και 17 ριμπάουντ ενώ βοήθησε αρκετά και ο Τέρενς Τζόουνς (12π.-2ρ.-3κοψ.) ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κέβιν ΜακΧέιλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…