Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Όλα κερδίζονται στο γήπεδο”

“Όλα κερδίζονται στο γήπεδο”

pistiolis

pistiolis

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το 3-1 το βράδυ της Τετάρτης (74-55) στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και πανηγύρισε την πρόκριση της στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Ένας εκ των συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη, ο Ανδρέας Πιστιόλης, μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στον ραδιοφωνικό αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για τους συνδυασμούς που θα μπορούσαν να κάνουν τη “ρωσική αρκούδα” ασταμάτητη.

Για την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού: “Πιστεύω πως δείξαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο γήπεδό μας. Πιάσαμε υψηλή απόδοση κι έχουμε ένα φορμάρισμα, όπως είναι απαραίτητο για όλες τις ομάδες σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Περιμέναμε μια αντίδραση από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του, ξέραμε πως δεν μπορούσε να εμφανίσει το ίδιο πρόσωπο και να χάσει αμαχητί όπως έκανε στη Μόσχα. Στο τέταρτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έπιασε μια καλή απόδοση, αλλά αντιδράσαμε σωστά και ώριμα και πήραμε την πρόκριση. Ήμασταν φαβορί μεν, αλλά όλα κερδίζονται στο γήπεδο και αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι”.

Για το αν τη διαφορά έκανε το βάθος στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ: “Δεν θα έλεγα πως έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο, αλλά σίγουρα έπαιξε σημαντικό. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ μεγαλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερη ποιότητα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια μεταβατική περίοδο, όπου στόχος του δεν είναι να χτυπήσει ομάδες σαν κι εμάς. Μέτρησαν πολύ το κίνητρο και η εμπειρία του Παναθηναϊκού“.

Για τα συναισθήματα για την επιστροφή στο ΟΑΚΑ: “Η υποδοχή ήταν πολύ όμορφη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Είναι πάντα καλό να σε εκτιμούν σε ένα σύλλογο που έχεις δώσει τόσα πολλά κι έχεις περάσει τόσα χρόνια στην ομάδα. Ήταν κάπως ασυνήθιστο για μας να είμαστε στον πάγκο των φιλοξενούμενων και να έχουμε τον κόσμο όχι μαζί μας, αλλά αντίπαλό μας. Όμως είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή στο ΟΑΚΑ και την υποδοχή του κόσμου. Δημιουργεί λίγη νοσταλγία να βλέπεις τον κόσμο αυτό που σε στήριζε τόσα χρόνια να τον έχεις εμπόδιο στη δική σου επιτυχία”.

Για το αν η ΤΣΣΚΑ “ζηλεύει” την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: “Αν η ΤΣΣΚΑ είχε τον κόσμο του Παναθηναϊκού ή αν ο Παναθηναϊκός είχε την ομάδα της ΤΣΣΚΑ θα ήταν πραγματικά μια ασταμάτητη ομάδα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…