Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο ΟΔΚΕ: «Κούφια λόγια» και κουβέντα για την ταμπακέρα

ΟΔΚΕ: «Κούφια λόγια» και κουβέντα για την ταμπακέρα

Η ΟΔΚΕ κι ο Καρπάνος

Έγραψαν συνθήματα στο σπίτι τού Καρπάνου. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η ΟΔΚΕ.

Η τοξικότητα έχει προ πολλού περάσει το σημείο συναγερμού. Βεβαίως, τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσωπικών επιλογών του Βαγγέλη Λιόλιου, της απολύτως καθοδηγούμενης ΚΕΔ/ΕΟΚ, τα μέλη τής οποίας ή ζουν σε δικό τους κόσμο, ή έχουν απωλέσει προ πολλού κάθε ίχνος διαιτητικής ευαισθησίας, αλλά και της βουβής ΟΔΚΕ.

Τι έγινε; Ένας διαιτητής, ο οποίος έχει υπερεκτεθεί (δείτε εδώ τι γράφαμε προ ημερών), είδε τους τοίχους του σπιτιού του γεμάτους συνθήματα. Το γιατί μπορείτε εύκολα να το αντιληφθείτε. Η ΟΔΚΕ, βεβαίως, αντέδρασε με μια εμπνευσμένη ανακοίνωση (δείτε εδώ), η οποία ΔΕΝ λέει απολύτως τίποτα. Ό,τι κάνει δηλαδή η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Μπούσιας και παρέδωσε στον Ελευθεριάδη. Σύλλογος παρατήρησης της πεταλούδας, με ελκυστικό τσάι τού βουνού, που προσφέρεται στα μέλη μόνο.

Η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, που αν μη τι άλλο προκαλούν λύπη σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα, υπενθυμίζουμε και Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος στηρίζει όλους τους  Διαιτητές της και προασπίζει το κύρος τους.

Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού τόσο προς τους διαιτητές αλλά και στα πρόσωπα των οικογενειών τους, με αφορμή την χθεσινή καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους συμμετέχοντες διαιτητές των τελικών της Basket League.

Η Ομοσπονδία μας -όπως πάντα πράττει μέχρι σήμερα-, θα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στους Έλληνες Διαιτητές που είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες. Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου με όλα τα ανθρώπινα λάθη παικτών και διαιτητών. Σε όποιους θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με δηλώσεις τους ή αναρτήσεις και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, απλά τους ενημερώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή της προσωπικότητας των διαιτητών μας.

Επίσης καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της σειράς των τελικών της Basket League».

Η πραγματικότητα είναι ότι αν θέλουμε να αναζητήσουμε τον υπεύθυνο για όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να δούμε τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος, άλλωστε, με τον έναν ή άλλον τρόπο, ελέγχει την ΚΕΔ και την ΟΔΚΕ. Αυτός επιβάλλει πρώην διαιτητές που δεν έχουν χαρτοφυλάκιο, να λειτουργούν ως σκιώδης ΚΕΔ, ως σκιώδης Ομοσπονδία. Τα σέβη μας στον Ηλία Κορομηλά.

Θα γράψουμε κι άλλα σύντομα. Σταματάμε εδώ γιατί εμείς δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε το κλίμα. Άλλωστε, όσοι μας γνωρίζουν έχουν διαβάσει εδώ και καιρό τις απόψεις, τους φόβους μας. Δεν περίμεναν να λερωθούν οι τοίχοι ενός σπιτιού, για να αρχίσουν να ανησυχούν. Η κατρακύλα της διαιτησίας δεν έχει να κάνει με τους τελικούς. Η κορυφή του παγόβουνου είναι η έλλειψη διαιτητών με τόλμη, Ομοσπονδίας με άποψη και ΚΕΔ με θέση.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δεν είναι το πρόβλημα ούτε ο Καρπάνος (αλίμονο), ούτε η ΚΕΔ, ούτε η ΟΔΚΕ. Είναι και αυτοί. Το πρόβλημα είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Αυτός κι η παρέα του έχουν διαλύσει τους θεσμούς και τώρα που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τους προστατεύσουν είναι οι πρώτοι που κατάπιαν τη γλώσσα τους, που έτρεξαν να μπουν στα… καταφύγια και περιμένουν να τελειώσει η βροχή για να βγουν ως άλλα μπασκετικά σαλιγκάρια να μιλήσουν για «ενότητα». Αυτό του είπαν να λέει, αυτό λέει. Δεν φταίει αυτός, εκείνοι που τον ψήφισαν φταίνε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία 78-73

Θετικό το πρώτο «τεστ» της Εθνικής Ελλάδας. Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με διψήφια δι…