Κεντρική Γυναίκες Πρεμιέρα την Κυριακή στους τελικούς της Α2 γυναικών

Πρεμιέρα την Κυριακή στους τελικούς της Α2 γυναικών

Παναθηλητικός Α2 γυναικών

Οι τελικοί της Α2 γυναικών ξεκινούν για Βορρά και Νότο.

Φτάσαμε λοιπόν στο… διά ταύτα τού πλέον ενδιαφέροντος πρωταθλήματος γυναικών, αυτό τής Α2 εθνικής κατηγορίας. Την Κυριακή ξεκινούν οι τελικοί από τους οποίους θα προκύψουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες σέ Βορρά και Νότο που θα ανεβούν στην Α1. Οι τέσσερις καλύτερες βάσει αποτελεσμάτων με μεγάλο κίνητρο θα παλέψουν για τίς δύο νίκες οι οποίες δίνουν το εισιτήριο.

Στον Βορρά δύο ομάδες που έχουν περάσει από την κορυφαία κατηγορία ο Παναθλητικός που πέρυσι ήταν σέ αυτή και ο Πανσερραϊκός με θητεία αρκετά χρόνια στο παρελθόν και συμμετοχή σε φάιναλ φορ κυπέλλου το 2000 στίς Σέρρες.

Πανθεσσαλικός Α2 γυναικών

Στον Νότο αντίθετα, Αμύντας και Ιωνικός Ν.Φ δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην Α1 και από ότι μαθαίνω θέλουν πολύ να το ζήσουν.

Αμύντας Α2 γυναικών

Ιωνικός Ν. Φ. Α2 γυναικών

Και εδώ είναι τό ευχάριστο! Πάντα περιμέναμε να δούμε αν οι ομάδες τής Α2 επιθυμούν να ανέβουν κατηγορία και να μπουν στίς δυσκολίες τής Α1.

Οι τέσσερις ομάδες των τελικών το θέλουν και πιστεύω μπορούν να ανέβουν αυτό το σκαλί.
Αναμένουμε πολύ δυνατούς αγώνες όπου στον Βορρά ο Παναθλητικός του Φοίβου Γυμνόπουλου κυριαρχεί, έχοντας μόνο μία ήττα παντού αυτή στην Καβάλα απ’ τούς Πάνθηρες, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση τού Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων.

Ο Πανσερραϊκός με έμπειρες αθλήτριες δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και θα πολεμήσει με όλες τίς δυνάμεις. Στον Νότο οι πιθανότητες είναι 50 – 50.

Ο Αμύντας δημιούργημα τής Φρόσως Δρακάκη φτάνει όπως πέρυσι στον τελικό όπου είχε χάσει στίς λεπτομέρειες την άνοδο από τον Αθηναϊκό τού Άγγελου Γιαννουλάκη (με την ευκαιρία γιατί δεν έμεινε και στην Α1 στον πάγκο τής ομάδας;).

Ομοιογενές σύνολο με παίκτριες όπου γνωρίζουν καλά η μία την άλλη. Από την άλλη πλευρά ο ιστορικός Ιωνικός τού Χρήστου Σκαλωμένου άφησε έξω την έμπειρη Δάφνη και φιλοδοξεί με την καλή ομάδα που διαθέτει να φτάσει στο τέλος τής διαδρομής όπου γράφει Α1 γυναικών.

Με το καλό και να δούμε ωραίους αγώνες, από την κατηγορία που έδωσε είναι αλήθεια πολλούς.
Νομίζω θα έπρεπε η ΕΟΚ νά τούς μεταδώσει ζωντανά από το δικό της κανάλι. Θα ήταν τιμητικό πολύ για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι τέσσερις ομάδες όλο τον χρόνο όμως και ο κόσμος θα έβλεπε δυνατούς αγώνες γυναικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία: Χωρίς τους Αντετοκούνμπο και τον Παπανικολάου η δωδεκάδα

H δωδεκάδα της Εθνικής για το ματς με την Πολωνία, εκτός Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου. Γνωσ…