Κεντρική Elite League Ο Πιτίνο τώρα και σε… «πρόεδρος»

Ο Πιτίνο τώρα και σε… «πρόεδρος»

Ο Πιτίνο στον Πρωτέα

Μόνο ως παίκτη δεν μπορέσαμε να δούμε τον Πιτίνο στην Ελλάδα.

Τον «γνωρίσαμε» (από κοντά, γιατί το όνομά του είναι μυθικό στον χώρο τού μπάσκετ) ως προπονητή του Παναθηναϊκού. Μετά τον είδαμε προπονητή στην Εθνική. Ξανά στον Παναθηναϊκό, ξανά στην Εθνική (ως σύμβουλος στο Αναπτυξιακό, ή κάτι τέτοιο), ο Ρικ Πιτίνο έχει… ριζώσει στη χώρα μας. Ετοιμαστείτε να τον δείτε και σε άλλο πόστο.

Ο Αμερικανός «θρυλικός» κόουτς αποφάσισε να… αγοράσει μια ομάδα και αυτή είναι ο Πρωτέας Βούλας, που από την προσεχή σεζόν θα αγωνίζεται στην Elite League. Το «deal» έγινε με τις… ευλογίες τού Βαγγέλη Λιόλιου και βέβαια ο Πιτίνο θα είναι… αφανής, καθώς κάποιος ενδιάμεσος θα εμφανιστεί ως χορηγός, διοικητικός ηγέτης, ή κάτι αντίστοιχο.

Ο Πιτίνο εξέφρασε τη διάθεση να αποκτήσει μια ομάδα, την οποία θα συνδέσει προφανώς με όσα κάνει στις ΗΠΑ, θα μπορεί να φέρνει παιδιά που έχουν προοπτική, αλλά δεν χωράνε στα ντραφτ, ή δεν φτάνουν τόσο ψηλά, αλλά και να ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή, επιλέγοντας ταλέντα από την Ελλάδα να πάρουν υποτροφία σε αμερικανικά κολέγια.

Οι προτάσεις που του έγιναν ήταν να αναλάβει είτε τον Προμηθέα, είτε τον Πρωτέα Βούλας, αμφότερες ομάδες που έχει άμεση παρέμβαση ο κ. Λιόλιος. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βασιλειάδης, διοικητικός ηγέτης στη γυναικεία ομάδα τού Πρωτέα και για δύο δεκαετίες πρόεδρος του συλλόγου (Χρήστος Βασιλειάδης) είναι εκ των στενών συνεργατών τού προέδρου της ΕΟΚ.

Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί αίφνης εμφανίστηκε ως σύμβουλος σε ζητήματα ανάπτυξης στην ΕΟΚ ο κ. Πιτίνο. Κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν ότι μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί ακόμα φωνάζει το Αιγάλεω, για τη διαιτησία στον μεταξύ τους αγώνα. Το «όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» είναι μάλλον ισχυρότερο (κι ας μην το έχει πει ο Λιόλιος) από το «δεν θέλω να δω παιδί να κλαίει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ο Γιώργος Σιγάλας προπονητής του Κολοσσού

Ο Γιώργος Σιγάλας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κολοσσού Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γι…