Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ματέο: «Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό»

Ματέο: «Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό»

Τσους Ματέο - Έντι Ταβάρες

Ο Τσους Ματέο τόνισε πως η Ρεάλ σέβεται τον Ολυμπιακό που είναι δύσκολη ομάδα

Ο Τσους Ματέο αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, δήλωσε πως πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, δεν ασχολείται με τον χαρακτηρισμό «φαβορί», ενώ έκανε σαφές πως η Ρεάλ είναι στο Βερολίνο για να διεκδικήσει έναν νέο τίτλο και όχι για να υπερασπιστεί τον περυσινό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσους Ματέο
«Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ στο Final Four. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να δούμε πώς θα κερδίσουμε, να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με μια ομάδα που έχει καρδιά πρωταθλητή (σ.σ. τον Ολυμπιακό) τους σεβόμαστε. Είναι “κύριοι” εντός και εκτός παρκέ. Ξέρουμε πως για να σηκώσουμε ξανά το τρόπαιο, πρέπει να κερδίσουμε έναν τόσο ξεχωριστό αντίπαλο.

Για εμάς η λέξη φαβορί δε σημαίνει τίποτα. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Τα αθλήματα σου δίνουν πολλές φορές μαθήματα, δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν. Θέλω να το περάσω στους παίκτες μου αυτό, πρέπει να “παλέψεις” κάθε λεπτό για να κερδίσεις όπως κάναμε πέρσι. Είναι κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε και δεν θα το αλλάξουμε».

Για το αν η Ρεάλ θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο: «Δεν υπερασπιζόμαστε τον περυσινό τίτλο, τον πήραμε, μας ανήκει. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε έναν ακόμα, τον φετινό. Είναι ένα καινούργιο Final Four, μια νέα διοργάνωση. Το 11ο είναι δικό μας. Κοιτάμε τον ημιτελικό, δεν θέλουμε να δούμε πιο μακριά. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και θέλουμε να τους κερδίσουμε».
Για την “κατάρα” της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο: «Είμαστε ακόμα πεινασμένοι, δεν σκεφτόμαστε πως όποιος ήταν πρώτος στην κανονική περίοδο δεν θα κερδίσει. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Το τι έγινε στο παρελθόν δεν επηρεάζει αυτό το Final Four».

Για το τελευταίο Final Four του Ρούντι Φερνάντεθ: «Έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Ξέρουμε ότι θα σταματήσει πιθανότατα το καλοκαίρι και θέλουμε να του δώσουμε το τελευταίο τρόπαιο. Είναι ένας από τους λόγους που “παλεύουμε” και φυσικά για τον Γκάμπριελ Ντεκ που είναι τραυματίας».
Για το αν σκέφτεται τις δύο ήττες από τη Φενέρ σε περίπτωση που τη συναντήσει η Ρεάλ στον τελικό: «Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και σκεφτόμαστε μόνο αυτό».

Ταβάρες: «Είμαστε εδώ για να το κερδίσουμε»

Ο Έντι Ταβάρες δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο με τη Ρεάλ, αφού πρώτα επεσήμανε πως η ομάδα του έχει την εμπειρία να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έντι Ταβάρες:
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό να έχουμε την εμπειρία και τους παίκτες να μας οδηγήσουν στις δύσκολες στιγμές. Είμαστε εδώ κάθε χρόνο για να το κερδίσουμε και έχουμε άλλη μια ευκαιρία να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Βερολίνο αποστολή: Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα: Αποσύρεται από την υπόθεση Χεζόνια

Αποσύρεται από την διεκδίκηση του Χεζόνια, η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo»…