Κεντρική Basket League Περιστέρι – Άρης 75-82

Περιστέρι – Άρης 75-82

7E70E4B7 2630 4A38 B3F3 FDF166681656

Νικηφόρα πέρασε από το «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Άρης.

Σε ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα», ο Άρης  επικράτησε του Περιστερίου με 82-75 για να αποκτήσει διαφορά από την έκτη θέση και τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με την Βόννη για την πρόκριση στο Final 4 του BCL, χάνοντας την ευκαιρία να εδραιωθεί στην τριάδα της Basket League.

Νωθρά μπήκε στην αναμέτρηση το Περιστέρι, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ξέφρενο ρυθμό στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού. Ο Χάρελ και ο Μπλούμπερκς είχαν πάρει τα ηνία για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία ανάγκασε τον Βασίλη Σπανούλη να καλέσει time out, με την διαφορά να φτάνει και σε διψήφια επίπεδα (17-6). Η συνέχεια βοήθησε την ομάδα του Περιστερίου να βρει ρυθμό, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που πήγε προβάδισμα 13 πόντων στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν ρυθμό και είχαν καλύτερες επιλογές και είχαν σκορ από τον Μήτρου-Λονγκ και Ντάνγκουμπιτς, η οποίοι κατέβασαν την διαφορά. Ο Άρης κόλλησε στην επίθεση πετυχαίνοντας μόλις 10 στην δεύτερη περίοδο, αποτέλεσμα της καλής αντιμετώπισης στην άμυνα της ομάδας των δυτικών προαστίων. Το Περιστέρι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-37 αποδεικνύοντας πως είχε μπει για να ανατρέψει την αναμέτρηση.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης βελτιώθηκε επιθετικά και αμυντικά, με το Περιστέρι να μην έχει πολλές επιλογές και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Σταρκείχε την αποστολή να διασπάσει την άμυνα του Περιστερίου και το έκανε με επιτυχία, καθώς ανέτρεψαν το σκορ από το -3 για να φτάσουν στο δικό τους προβάδισμα τριών πόντων και το 60-57, με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Περιστέρι δεν έδειξε σημάδια για να γυρίσει την αναμέτρηση, καθώς έμεινε για ακόμα ένα δεκάλεπτο σε χαμηλά νούμερα. Το επί μέρους σκορ στο 4ο δεκάλεπτο στα πρώτα πέντε λεπτά ήταν 15-6 υπέρ των “κίτρινων“. Ο Άρηςπέρασε από το “Ανδρέας Παπανδρέου” μετά από δυο χρόνια με σκορ 82-75, με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να στοχεύουν στην πρόκριση στο παιχνίδι της Τρίτης με αντίπαλο την Βόννη για την είσοδο στο Final 4 του BCL.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα. 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…