Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Άλμπα 84-75 (vid)

Παναθηναϊκός – Άλμπα 84-75 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Άλμπα

Μπράβο! Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Άλμπα και τερμάτισε 2ος.

Ο κόσμος στην εξέδρα έστησε πάρτι. Στο παρκέ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε περισσότερο όχι μόνο απ’ όσο περιμέναμε, αλλά κι απ’ όσο έπρεπε. Και; Μία που τέλειωσε το ματς και μία που θα ξεχάσουμε τον τρόπο, με τον οποίο οι «πράσινοι» έφτασαν στο 84-75. Το σημαντικό ήταν ότι ολοκλήρωσε την… υποχρέωση και απολαμβάνει κάτι που στην αρχή της σεζόν έμοιαζε απίθανο: Την κατάκτηση της 2ης θέσης και μια συνάντηση πριν το Βερολίνο, η οποία είναι η καλύτερη δυνατή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με κακή νοοτροπία στο παιχνίδι. Δίχως αυτοδιάθεση στην άμυνα, με παίκτες κλειδιά όπως ο Γκραντ (ίσως και λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στο γόνατο), ο Μήτογλου κι ο Λεσόρ να είναι «άδειοι». Ο Βιλντόζα δεν κατόρθωσε να γίνει παράγοντας του παιχνιδιού (εξαίρεση ο Ερνανγκόμεθ που ήταν καλύτερος, κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ), οπότε η Άλμπα που δεν είχε να χάσει τίποτα, πήρε ό,τι της έδινε η ομάδα τού Αταμάν.

Οι Γερμανοί τού έβαλαν δύσκολα, άλλωστε δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Στην αρχή ο Κουμάντζε έκανε πάρτι, όποιος κι αν βρίσκονταν απέναντί του, στη συνέχεια βρέθηκαν πολλά ελεύθερα σουτ και κάπως έτσι η Άλμπα ήταν μπροστά στις… μονές περιόδους, ενώ έβαλε πολύ δύσκολα στους «πράσινους» για 30 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά για να φτάσει εκεί χρειάστηκε:

Να κάνει πράγματα και θαύματα ο Ναν, που ξεκίνησε με χαμηλές στροφές. Ο Αμερικανός πέτυχε ένα καλάθι στο πρώτο μισό της συνάντησης και έκανε ρεκόρ στην Ευρωλίγκα με 28 πόντους (6/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα για 4 λάθη. Έχασε το απόλυτο στις βολές, αλλά ποιος νοιάζεται…

Να κάνει άλλη μια σπουδαία εμφάνιση ο Σλούκας, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 16 πόντους (2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα 3/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο για μόλις 2 λάθη. Εξαιρετική η παρουσία του κι όσο ο Σλούκας είναι καλά, είναι καλά όλος ο Παναθηναϊκός.

Εντυπωσιακός ο Αντετοκούνμπο

Από τους δύο ψηλούς (καλά ο Μπαλτσερόφσκι τσάμπα χώρο στη 12άδα πιάνει) ο Αντετοκούνμπο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Έπαιξε 11.54’’ (ίσως άξιζε και περισσότερο χρόνο) κι ο Παναθηναϊκός πήρε από αυτόν 9 πόντους (3/5 δίποντα, 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 κοψίματα, αλλά κυρίως πολλή ενέργεια και πάθος για να κυνηγήσει κάθε μπάλα.

Αυτοί οι τρεις είναι που οδήγησαν τους συμπαίκτες τους στη νίκη. Κάτι έκανε κι ο Γκριγκόνις, που όμως δεν ήταν τόσο επιδραστικός όσο σε άλλες βραδιές. Όταν ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι, η Άλμπα υποχώρησε κι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες αποτυπώθηκε στο παρκέ τού ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-37, 60-63, 84-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…