Κεντρική NBA Οι Μπακς αναζητούν τη… χαρά τους

Οι Μπακς αναζητούν τη… χαρά τους

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως οι Μπακς πρέπει να ξαναβρούν τη χαρά τους.

Οι Μπακς γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από τους Νιου Γιορκ Νικς και μετρούν ρεκόρ 47-31. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι Μπακς θα πρέπει να ξαναβρούν τη χαρά τους για να πετύχουν τον στόχο τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα, ελπίζεις ότι θα γίνεις καλύτερος. Αν είσαι εργατικός θα επιστρέψεις σε αυτό που ξέρεις καλύτερα, το οποίο είναι να δουλέψεις σκληρότερα. Δεν παίζουμε καλά, πρέπει να παίξουμε καλύτερα.

Όταν χάνεις παιχνίδια δεν νιώθεις καλά, δεν είσαι χαρούμενος. Πας στο σπίτι και δεν μπορείς να κάτσεις να δεις κάποια ταινία, να χαλαρώσεις, να απολαύσεις την μπριζόλα σου ή δεν ξέρω κάποιοι πίνουν κρασί ή μπύρα.

Ή στην δική μου περίπτωση να παίξω με τα LEGO μου. Όταν προσπαθώ να φτιάξω τα LEGO μου και είμαι πιο απογοητευμένος πιέζω τα δάχτυλά μου και πονάνε.

Δεν είμαστε μία ομάδα που χάνει, δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χάνουμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά από το 2021. Δεν είναι κάτι που κάνουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να δουλέψουμε σκληρά.

Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαρά μας. Για να τη φέρουμε πίσω, πρέπει να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Όταν όλοι ακουμπούν την μπάλα, όλοι έχουν ενέργεια.

Με την Οκλαχόμα όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι, όλοι ήμασταν στην ίδια σελίδα. Η πίστη είναι εκεί, απλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτά τα 4-5 παιχνίδια που έχουν μείνει, πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες, να δούμε το video, να περάσουμε χρόνο μαζί, επειδή αν δεν το κάνουμε θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον προπονητή του Ντοκ Ρίβερς είπε:

«Έχει ξεκάθαρα την προσοχή μου. Είναι ο προπονητής. Είναι δύσκολο και για εκείνον, επειδή προσπαθεί να μας μάθει. Πώς είμαστε ως παίκτες, πώς είμαστε ως άνθρωποι. Πώς να επικοινωνήσει μαζί μας, πόσο να μας πιέσει. Είναι δύσκολο. Και για εμάς είναι δύσκολο, ο τρόπος να παίξουμε για εκείνον. Ίσως το σουτ που πριν δύο χρόνια νομίζαμε ότι ήταν καλό, τώρα μπορεί να μην είναι.

Το παρελθόν είναι παρελθόν, αφήνουμε το παρελθόν στο παρελθόν. Εστιάζουμε στο παρών αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, έχουμε σπουδαίο ταλέντο, η χημεία μας πρέπει να συνεχίσει να γίνεται καλύτερη, οι συνήθειές μας πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται καλύτερες. Πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε και να πάμε εκεί έξω να το φέρουμε, επειδή κανείς δεν θα μας το δώσει».

Σε ερώτηση για το πώς θα ξαναβρούν τη χαρά στο παιχνίδι τους, είπε: «Να αφήσουμε ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Ο τρόπος που κερδίσαμε στο παρελθόν δεν είναι ο τρόπος που θα κερδίσουμε φέτος ή του χρόνου. Πρέπει να τα αφήσεις όλα αυτά στο παρελθόν και να εστιάσεις σε αυτό που έχουμε τώρα.

Οι προπονητές που είχαμε στο παρελθόν είναι στο παρελθόν. Πρέπει να επιστρέψεις πίσω σε αυτό το ‘πεινασμένο’ σημείο. Την ‘πεινασμένη’ νοοτροπία που είχαμε πάντα και αν το κάνουμε θα είμαστε σε καλή θέση. Αν δεν το κάνουμε, απλά θα ανησυχούμε για το τι έγινε στο παρελθόν. Είναι αυτό που έχουμε τώρα.

Πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε τώρα, τους παίκτες που έχουμε τώρα. Νομίζω κοιτάζοντας στα αποδυτήρια είναι περισσότεροι από αρκετοί. Πρέπει να εστιάσουμε στο τώρα. Να δημιουργήσουμε αυτή την ταπεινή νοοτροπία, αυτή την πεινασμένη νοοτροπία και να πας εκεί και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Νομίζω μερικές φορές ότι επειδή κάποιοι παίκτες είναι στα αποδυτήρια εδώ και 4-5 χρόνια, ξέρουμε πώς να παίξουμε ο ένας με τον άλλο, πώς ήμασταν παλιά, πώς είμαστε τώρα και υπάρχει αυτή η σκέψη σε κάθε παιχνίδι. Αλλά πώς θα εξελιχθούμε;

Δεν κερδίσαμε πέντε πρωταθλήματα στη σειρά, κερδίσαμε ένα. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Όταν είναι στο παρόν βρίσκεις τη χαρά, έτσι βρίσκεις τη χαρά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι στην αλλαγή του (vid)

Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι με νερό από τα νεύρα του στην αλλαγή του. Η Μακάμπι έκλεισε …