Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Νέιτ Σεστίνα

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε έφτασε στη νίκη απέναντι στη Μονακό (95-91) και έβαλε… φωτιά στη σειρά. Η Μονακό μπήκε με ενθουσιασμό και ενέργεια στο παρκέ και από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς ήθελαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που κέρδισαν στη regular season. Έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν την 1η περίοδο έχοντας διαφορά 11 πόντων (26-15), αφού η Φενέρ δεν ήταν έτοιμη ούτε πνευματικά ούτε αγωνιστικά.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου, όμως και πάλι δεν στάθηκαν ικανοί να σταματήσουν τους παίκτες της Μονακό. Ο Μάικ Τζέιμς έδινε τον ρυθμό, Οκόμπο, Μπράουν και Λόιντ έβρισκαν πόντους και έτσι στο ημίχρονο η ομάδα της Γαλλίας είχε καταφέρει να προστατέψει τη διαφορά που είχε πάρει στο πρώτο δεκάλεπτο (46-37).

Ένα επί μέρους σκορ 4-11 στις αρχές της 3ης περιόδου ανέτρεψε το σκηνικό. Οι Τούρκοι αποκτούσαν ψυχολογία, οι γηπεδούχοι έδειχναν… σαστισμένοι από τη σκληρή άμυνα ων αντιπάλων τους και έτσι ο αγώνας έγινε πιο ισορροπημένος. Ο Γκούντουριτς έφερε τη Φενέρ σε απόσταση αναπνοής (52-51) 3 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου και έκτοτε η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν άφηνε τη Μονακό να «αναπνεύσει», παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έχασε τον Ουίλμπεκιν που αποχώρησε τραυματίας και δεν εμφανίστηκε στο παρκέ ποτέ ξανά. Το 61-60 του 30′ μαρτυρούσε ότι ο πρώτος αγώνας της σειράς θα ήταν συναρπαστικός, κάτι που τελικά συνέβη.

Η Μονακό μπήκε… γκαζωμένη, πήγε τη διαφορά στους 9 πόντους (72-63), όμως η Φενέρ αντέδρασε γρήγορα και τελικά ο Ντόρσεϊ με δύο τρίποντα μείωσε στον πόντο (74-73) και οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πάλι. Καλάθης και Χέιζ Ντέιβις πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 80-78 και η Μονακό ισοφάρισε με τον Ντιαλό σε 80-80. Ο ίδιος παίκτης με βολή έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, ο Καλάθης ισοφάρισε με 1/2 βολές και ο Γκούντουριτς στην τελευταία επίθεση έχασε το καλάθι, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Eκεί η Φενέρ ήταν πιο σίγουρη από το ξεκίνημα του πενταλέπτου. Καλάθης και Ντέιβις το πήραν πάνω τους και οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 5 πόντων (84-89) και η Μονακό φάνηκε ότι πλέον δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει τον αγώνα. Ο Σέστινα με τρίποντο έκανε το 86-94 1.13” πριν τη λήξη και κάπου εκεί φάνηκε να γράφεται ο επίλογος του αγώνα, που βρήκε τη Φενέρ να κάνει το break στην έδρα της Μονακό. To τελικό 91-95 ανατρέπει τη σειρά και δίνει πλέον το πλεονέκτημα στη Φενέρ!

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 46-37, 61-60, 81-81, (91-95 παρ.)

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…