Κεντρική Elite League Elite League: Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Elite League: Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Πανιώνιος - Μίλωνας

Ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Elite League.

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Elite League διεξάγεται σήμερα και μόνο δύο ομάδες γνωρίζουν πριν το τζάμπολ ποια θα είναι η θέση τους στην κατάταξη. Ο Πανιώνιος ο οποίος είναι μόνος πρώτος και ο Κόροιβος Αμαλιάδας, που είναι έκτος.

Όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα καθοριστούν από τα σημερινά αποτελέσματα το τζάμπολ των οποίων θα γίνει στις 16:00. Τόσο το πλεονέκτημα έδρας όσο και η απευθείας συμμετοχή στα playoffs, αλλά και τα play in και τα play out, καθώς και ποιες ομάδες θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις θα κριθούν από τους αγώνες που περιλαμβάνει η 30η αγωνιστική.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι ομάδες που θα καταταγούν στις θέσεις 1 ως 6 της κανονικής περιόδου, προκρίνονται απευθείας στα playoffs. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 ως 10 θα λάβουν μέρος στα play in, θα διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις των playoffs ως εξής: Ο νικητής του νοκ άουτ αγώνα ανάμεσα στον έβδομο και τον όγδοο θα καταλάβει την έβδομη θέση της κανονική περιόδου, ενώ ο ηττημένος θα διεκδικήσει την όγδοη σε νοκ άουτ αγώνα απέναντι στον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον ένατο και τον δέκατο. Οι αγώνες διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που έχουν καταλάβει την υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο.

Στα playoffs, που θα ακολουθήσουν, οι διασταυρώσεις είναι 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, εφόσον το «σκορ» στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο ήταν 1-1 και στις τέσσερις νίκες, εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες είχε 2-0.

Απευθείας στη National League 1 υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης στην κανονική περίοδο (15η και 16η), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11 ως 14 θα δώσουν αγώνες play out ως εξής: 11-14 και 12-13. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, εφόσον το «σκορ» στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο ήταν 1-1 και στις τέσσερις νίκες, εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες είχε 2-0.

Σημειώνεται πως η τελική φάση του πρωταθλήματος, που θα κρίνει την άνοδο, θα διεξαχθεί υπό τη μορφή Final 4, σε έδρα που θα οριστεί. Οι νοκ άουτ αγώνες θα γίνουν ως εξής: 1-2 και 3-4, με το νικητή του 1-2 να ανακηρύσσεται πρωταθλητής και να εξασφαλίζει το εισιτήριο για την Basket League, ενώ ο ηττημένος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία απέναντι στο νικητή του 3-4 για τη δεύτερη θέση της ανόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:
Σάββατο 6 Απριλίου (16:00)
Μεγαρίδα – Μίλων
Παπάγου – Χαρίλαος Τρικούπης
Αμύντας – Ελευθερούπολη
Πανερυθραϊκός – Ερμής Σχηματαρίου
Ψυχικό – Κόροιβος
Μύκονος – Αίας Ευόσμου
Δόξα Λευκάδας – Ηρακλής
Πανιώνιος – Έσπερος Λαμίας

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής… από συνήθεια

Το τρίτο σερί πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε το πρωτάθλη…