Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αταμάν: «Με τον Δ. Γιαννακόπουλο έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα»

Αταμάν: «Με τον Δ. Γιαννακόπουλο έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα»

Εργκίν Αταμάν

Περήφανος για τους παίκτες του, είναι ο Εργκίν Αταμάν.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Άλμπα εξέφρασε την περηφάνια του για τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι από την αρχή φάνηκε ότι η πράσινοι θα κάνουν τη διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έργκιν Άταμαν:

«Νιώθουμε πολύ όμορφα για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Είμαι περήφανος γι΄ αυτά τα παιδιά. Βρήκαμε κίνητρα έχοντας πολλούς νέους παίκτες. Παίξαμε πολλά παιχνίδια, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ακόμη και στο γήπεδο σου, αλλά έχει σημασία ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπαίνοντας στα πλεϊ οφ. Πρέπει να πάμε βήμα – βήμα προς τον στόχο μας. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα. Δουλέψαμε όλοι μαζί για να πετύχουμε και από την πρώτη συνάντηση φάνηκε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της NOVA.

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος τεχνικός χαρακτήρισε το ματς με την Άλμπα, το πιο δύσκολο…

«Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν στο ΟΑΚΑ. Είχαμε άγχος, δεν ξεκινήσαμε καλά και δεν μπορούσαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Κάναμε λάθη στην άμυνα απέναντι στα γκαρντ της Άλμπα. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε αμυντικά. Είχαμε μεγάλη συνεισφορά από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ιδίως από τον Αντετοκούνμπο, με την άμυνά του, τα μπλοκ του, την ενέργειά του. Και αυτό ήταν σημαντικό σε ένα ματς που ο Λεσόρ δεν έπιασε το επίπεδό του. Το ίδιο ισχύει με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που προσέφερε πολλά στην άμυνα σε ένα βράδυ που δεν ήταν καλός ο Μήτογλου. Στο δεύτερο μισό ο Σλούκας κατάφερε να ελέγξει το ματς και ο Ναν έπαιξε εξαιρετικά, βάζοντας τα σουτ. Είναι ένας μεγάλος σκόρερ. Έτσι φτάσαμε στη νίκη.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν φτάσαμε στο επίπεδο που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό ότι πήραμε κάποια μεγάλα διπλά, όπως αυτό στη Μαδρίτη, ενώ στην έδρα μας δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι μετά από την ήττα κόντρα στη Μακάμπι. Υπάρχουν παιχνίδι όπως σήμερα που δεν παίξαμε καλά, αλλά βρήκαμε πολλές εκτός έδρας νίκες. Υπάρχουν όπως είναι φυσικό σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για τα playooffs. Έχουμε περίπου 10 μέρες και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε και να παίξουμε στο 100%, ιδίως στην έδρα μας.

Τα ενδιάμεσα ματς που υπάρχουν για το πρωτάθλημα δεν είναι πρόβλημα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στα playoffs. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να έχεις ματς, γιατί 10 ημέρες είναι πολλές. Τώρα έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την Παρασκευή θα παίξουμε με το Περιστέρι, τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, που είναι στη 2η και 3η θέση αυτή τη στιγμή. Θα είναι καλό για μας να είμαστε σκληροί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτά τα ματς. Αυτή είναι η ομάδα μας, αυτή η απόφασή μας. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα (σσ. ενόψει playoffs).

Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Γκραντ, ο οποίος θα κάνει μαγνητική αύριο. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε καλά νέα. Ο Γκραντ έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο, γι αυτό δεν έπαιξε και στη Ρόδο. Έχει ενοχλήσεις στα τελευταία 5-6 παιχνίδια. Έκανε θεραπεία και προπόνηση χθες, γι αυτό και δεν έπαιξε πολύ σήμερα. Θα δούμε αύριο…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής… από συνήθεια

Το τρίτο σερί πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε το πρωτάθλη…