Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους – Παναθηναϊκός 79-81 (vid)

Βίρτους – Παναθηναϊκός 79-81 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Βίρτους

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ χάνει τη 2η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα.

Ήταν καλός; Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα όχι! Κακό κοουτσάρισμα από τον Αταμάν, κακή διαχείριση από τους παίκτες τού προβαδίσματος, που κατά διαστήματα ήταν σημαντικό, κακή συμπεριφορά μετά την αρχική καταιγίδα και προσήλωση στον στόχο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρεθεί μπροστά στο φάσμα της ήττας. Το πάθος τού Γκριγκόνις, η ποιότητα του Ναν και το ότι ο Μπάνκι ήταν λίγο χειρότερος στις επιλογές του, οδήγησαν τους «πράσινους» στην πιο σημαντική νίκη της κανονικής περιόδου (79-81).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Ο Σλούκας είναι σε τρομερή κατάσταση κι αυτό φάνηκε κι απόψε, καθώς ξεκίνησε με 8 γρήγορους πόντους και πολύ σωστές αποφάσεις. Ο Γκραντ ήταν λίγο πιο «ζεστός» κι οι Ιταλοί είδαν το διχτάκι από το καλάθι τους να δεινοπαθεί. Το 16-28 στο τέλος τού δεκαλέπτου ήταν μάλλον κολακευτικό για εκείνους, καθώς οι παίκτες τού «τριφυλλιού» τα έκαναν όλα σωστά.

Ο Αταμάν έκανε ένα απρόσφορο λάθος. Όταν ο Γκριγκόνις φορτώθηκε με δύο φάουλ, πριν καλά καλά περάσει η μισή περίοδος της πρώτης περιόδου, αντί να τον αντικαταστήσει τον άφησε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χρεωθεί και με τρίτο και να χάσει αρκετή από τη συνέχεια. Όπως και να ‘χει, το πράγμα έδειχνε Παναθηναϊκός.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χτυπούν ανελέητα τις αδυναμίες της Βίρτους, που έτσι κι αλλιώς είναι σε πολύ κακό φεγγάρι (πέμπτη συνεχόμενη ήττα), καθώς έχει να κερδίσει από τις 29 Φεβρουαρίου! Με το Λεσόρ σε κακή -για τα δεδομένα του- βραδιά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μισό με 51 πόντους (39-51).

Χαλάρωσε δίχως λόγο ο Παναθηναϊκός

Μπορεί να είχε τον πρώτο λόγο, όμως η διαφορά δεν ήταν ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, κάποια στιγμή ο Αταμάν άρχισε να βάζει παίκτες για να κάνει ροτέισον, δίχως να το έχει πραγματικά στον νου του.

Βιλντόζα και Μπαλτσερόφσκι ήταν DNP, ο Καλαϊτζάκης έπαιξε 1.32’’, ο Παπαπέτρου 7.10’’, ο Αντετοκούνμπο 5.02’’. Κανείς τους δεν πρόσφερε κάτι, ο Ερνανγκόμεθ σε 9.38’’ πέτυχε ένα τρίποντο κι αυτό ήταν όλο. Οι γνωστοί έκαναν και πάλι… υπερωρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σενγκέλια με τον Μπελινέλι σήκωσαν τη Βίρτους στην πλάτη τους, βοήθησε λίγο ο Λούντμπεργκ, κυρίως όμως χαλάρωσε ο Παναθηναϊκός κι οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά, τελειώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο -6 (59-65) και με τον Μίκι μείωσαν στον πόντο (64-65). Η άμυνά τους έγινε πιο σκληρή και το ματς έγινε ντέρμπι.

Ο Σλούκας ανέκοψε την αντεπίθεση, ο Γκριγκόνις ανέβασε το σκορ στο +5 (64-69), την οποία κατάπιε με πέντε συνεχόμενους πόντους ο Λούντμπεργκ, την ώρα που το ματς έμπαινε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με δύο βολές ο Σενγκέλια έδωσε προβάδισμα στην Μπολόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση με τον Ναν, ο οποίος απάντησε με πέντε πόντους (71-74).

Ο Μπελινέλι έκανε το δικό του παιχνίδι πέντε πόντων (76-74), ο Σλούκας ισοφάρισε κι ο Ντόμπριτς άνευ αντιπάλου έβαλε τη Βίρτους για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης (79-76), τη στιγμή που το ματς έμπαινε στο τελευταίο λεπτό. Ο Ναν αστόχησε στο τρίποντο (στα 32’’), αλλά ο Γκριγκόνις όχι μόνο έβαλε με φόλοου την μπάλα στο καλάθι, κέρδισε και φάουλ από τον Μπελινέλι κι ισοφάρισε.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα του αγώνα (στα 15’’ αστόχησε σε τρίποντο ο Λούντμπεργκ) και σε νεκρό χρόνο ο Ναν έδωσε τη νίκη, την πιο πολύτιμη απ’ όλες, στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 39-51, 59-65, 79-81.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Να πάρει στο Βελιγράδι ότι έχασε στην Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βελιγ…