Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 81-77 (vid)

Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 81-77 (vid)

jackson villeurban armani jpg

Η Αρμάνι υπέστη ακόμη μία ήττα και βλέπει τα playin να… απομακρύνονται

Μία από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής έκανε η Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και παρότι είχαν αυτοκτονικές τάσεις έριξαν στο καναβάτσο την Αρμάνι Μιλάνο (81-77). Οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γνώρισαν μία ακόμη στη φετινή Ευρωλίγκα. Μ΄αυτήν την ήττα η ιταλική ομάδα έχασε έδαφος για την είσοδο στα playin, ενώ οι Γάλλοι ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι διαιτητές παραλίγο να τινάξουν το παιχνίδι στον «αέρα» με την απόφαση τους να μην δώσουν φάουλ πεντακάθαρο από τον Σιλντς, αλλά ο Λο δεν ευστόχησε στο τέλος και δεν ολοκληρώθηκε η «κλοπή» της νίκης από τους Γάλλους.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα (10-10). Η εικόνα άλλαξε σύντομα, καθώς η Βιλερμπάν ανέβασε την απόδοση της. Οι Γάλλοι έσφιξαν την άμυνα τους, η Αρμάνι άρχισε να αστοχεί και με επί μέρους σκορ 12-3 οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά εννιά πόντων (22-13). Ο ΜακΡούντερ με την είσοδο του στο παρκέ πρόσφερε σημαντικές λύσεις στους Ιταλούς και κατάφερε να μαζέψει την κατάσταση (26-24).

Η Βιλερμπάν άντεξε στην πίεση και έβγαλε άμεσα αντίδραση. Οι Γάλλοι άρχισαν να βομβαρδίζουν μέσα και έξω από τα 6,75μ. και η διαφορά για πρώτη φορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (35-24). Η Αρμάνι, όμως, και πάλι βρήκε λύσεις ώστε να επιστρέψει στο ματς. Οι Ιταλοί με νέο επί μέρους σκορ 11-4 κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια με τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (39-35).

Η Βιλερμπάν είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος και κρατούσε σταθερά τα ηνία του σκορ. Η Αρμάνι σε όλο το ματς κυνηγούσε, αλλά επιθετικά δεν είχε αρκετές σταθερές για να καταφέρει να γυρίσει το ματς. Οι Γάλλοι έδειχναν να μην έχουν πρόβλημα και μάλιστα με εξαιρετική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέκτησαν τη διψήφια διαφορά τους (69-59). Η Αρμάνι δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά.

Οι γηπεδούχοι είχαν αυτοκτονικές τάσεις στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, καθώς απώλεσαν διαφορά 16 πόντων και έβαλαν την Αρμάνι στο παιχνίδι. Ο Σιλντς με μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 80-77 32” πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι διαιτητές έκαναν «εγκλήματα» στο τέλος και πεντακάθαρο φάουλ του Σιλντς δεν σφυρίχτηκε και η μπάλα πέρασε στην κατοχή των Ιταλών. Ευτυχώς για τους ίδιους ο Λο αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και δεν έκλεψαν τη νίκη της Βιλερμπάν (81-77).

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-35, 62-56, 81-77

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…