Κεντρική Basket League Άρης Προμετέι – Άρης 95-67

Προμετέι – Άρης 95-67

Λευτέρης Μποχωρίδης

Δεν τα κατάφερε ο Άρης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στην Προμετέι και έμεινε εκτός προημιτελικων στο Eurocup. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και η ουκρανική ομάδα πήρε εύκολα τη νίκη με 95-67 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι παίκτες του κόουτς Καστρίτη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν σε κανένα σημείο στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχος και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ (10-2). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σταδιακά βρήκε ρυθμό και μάζεψε την κατάσταση (12-10), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρό πρόβλημα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η Προμετέι ειχε τον πλήρη έλεγχο και απεκτησε διψήφια διαφορά (28-17). Για την ομάδα του Καστρίτη μόνο ο Χάρελ έδινε λύσεις και χαρακτηριστικό είναι ότι ειχε τους 11 από τους 17 πόντους του Άρη.

Η κακή εικόνα του Άρη συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν βρήκε λύσεις ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά του παρκέ. Η Προμετέι δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τα ηνία του σκορ και να διευρύνει μάλιστα και τη διαφορά στους 19 πόντους (51-32).

Ο Άρης δεν μπόρεσε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο αντίδραση. Η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων δεν βελτιώθηκε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ και η αστοχία πληγωνε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, η Προμετέι όσο πέρναγε η ώρα και έβλεπε να διατηρεί σχετικά εύκολα το προβάδισμα της ένιωθε ακόμη πιο άνετα και κυριάρχησε στο παιχνίδι (74-50).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ειχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Άρης δεν μπόρεσε να επιστρέψει και τελικά γνώρισε την ήττα με 95-67.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-32, 74-50, 95-67

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…