Κεντρική Basket League Παράταση από το Υπουργείο για τις κάμερες

Παράταση από το Υπουργείο για τις κάμερες

Stoiximan Basket League

Έως τις 9 Απριλίου οι ΚΑΕ πρέπει να τοποθετήσουν τις κάμερες εποπτείας.

Ο νέος αθλητικός νόμος λέει πώς σε όλα τα γήπεδα της Stoiximan Basket League θα πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα εποπτείας (κάμερες). Η αρχική ημερομηνία κατά την οποία θα έπρεπε να έχει γίνει η εγκατάσταση ήταν η 6η Μαρτίου. Κάτι τέτοιο όπως αποδείχθηκε πως δεν ήταν εφικτό να γίνει, γι’ αυτό το Υπουργείο έδωσε παράταση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση πλέον όλες οι ΚΑΕ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τις 9 Απριλίου.

Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου:
«Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», που ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η υποχρέωση (άρθρο 8, ν. 5025/2024) λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις για το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League) εκκινεί από τις 09/04/2024.

Η παράταση (από τις 9 Απριλίου 2024) της υποχρέωσης λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ως προς το επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League), δίδεται κατόπιν υποβληθέντος ομόφωνου αιτήματος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ).

Σύμφωνα με το ομόφωνο αίτημά τους, αν και οι Κ.Α.Ε.- μέλη του Συνδέσμου βρίσκονται ήδη στο στάδιο προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας των εδρών τους, απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αρχικώς ορισθέντος (06/03/2024) προκειμένου να εναρμονιστούν πλήρως με τις σχετικές προδιαγραφές του νέου νόμου.

Έτσι, και προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη διεξαγωγή του εν εξελίξει πρωταθλήματος, κρίθηκε σκόπιμη η χορήγηση της εύλογης παράτασης για την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
 • IMG 7474

  Άρης – Προμηθέας 88-87

  Στους ημιτελικούς της Basket League πέρασε ο Βασϊλης Τολιόπουλος. Με το εύστοχο τρίποντο τ…
 • Τολιόπουλος Άρης - Προμηθέας

  Άρης – Προμηθέας 89-85

  Σπουδαία νίκη για τον Άρη, σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Μπορεί ο Άρης να απώλεσ…
 • Ρομπέρτο Γκάλινατ

  Basket League: Άρης – Προμηθέας πράξη 2η

  Ο Άρης υποδέχεται τον Προμηθέα και ψάχνει την αντίδραση. Ο Άρης φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σίμος: Αποχαιρέτησε την Ελευθερία Μοσχάτου

Αποχαιρέτησε την Ελευθερία Μοσχάτου, ο Γιώργος Σίμος. Μια σπουδαία συνεργασία ανάμεσα στον…