Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – Προμηθέας 93-62

Παναθηναϊκός – Προμηθέας 93-62

Παναθηναϊκός - Προμηθέας

Εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό.

Σαν να ήταν προπόνηση για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, νίκησε τον Προμηθέα με 93-62  και έκλεισε regular season της Stoiximan Basket League με ήττα.  Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πηγαίνει  στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος με μία νίκη περισσότερη από τον Ολυμπιακό τον οποίο έχουν νικήσει φέτος εντός κι εκτός έδρας (21-1, 10-1 εντός και 11-0 εκτός έδρας).

Ισορροπημένo ήταν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτα, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν καλό ρυθμό επιθετικά,με αποτελέσματα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Οι Ναν και Ρέινολντς ανέλαβαν δράση για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με τον Χέιλ να διαμορφώνει το +3 (12-9, 6′) του Προμηθέα. Κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση, τρέχοντας ένα σερί 10-0. Ο Παπαπέτρου ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα σ’ αυτό το σημείο, έφτασε τη διαφορά έως και τους +7 (19-12). Η 1η περίοδος έληξε με 19-15

Ο Εργκίν Αταμάν πήρε σημαντικές λύσεις από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως οι Αντετοκούνμπο και Γκριγκόνις. Οι δύο τους ήταν καθοριστικοί σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρεθούν στο +12 (29-17, 13′). Ο Πάπας με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε την διαφορά στους +7 (29-22) για τον Προμηθέα.  Ο Παναθηναϊκός με το «πόδι πατημένο στο γκάζι» έφυγε για τα αποδυτήρια με +22 (49-27).

«Πρόβα» για το ματς με τη Βίρτους κάνει ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά καθοριστεί από την 1η περίοδο… Σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η απόδοση της second unit του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν κι αυτή που βρέθηκε στο παρκέ για την έναρξη της τρίτης περίοδο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον ρυθμό τους επιθετικά και παρά την ευστοχία των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια, ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς στους +29 (75-46). Από εκεί και ύστερα δεν κοίταξαν ξανά πίσω…

Η 4η περίοδο ήταν μια περιττή περίοδος για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους του, με την διαφορά να φθάνει μέχρι και τους +38 (91-53), λίγο πριν το φινάλε του ματς. Την τελευταία πινελιά έβαλε ο Κώστας Αντετοκούνμπο με το εύστοχο σουτ του 93-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 49-27, 75-46, 93-62

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα. 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…