Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 96-73

kostas sloukas panathinaikos kolossos rodou jpg

Συνεχίζει νικηφόρα ο Παναθηναϊκός

Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί του Κολοσσού Ρόδου με 96-73. Οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο πάτησαν γκάζι, έχτισαν μεγάλες διαφορές και δεν δυσκολεύτηκαν να τις κρατήσουν μέχρι το τέλος. Οι Νησιώτες από την πλευρά τους ήταν ανταγωνιστικοί για ένα 20λεπτο, αλλά δεν άντεξαν και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ και να χτίσει και διαφορά έξι πόντων (15-9). Ο Κολοσσός Ρόδου, όμως, έδειξε ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Οι Νησιώτες με μεγάλη ευστοχία από τα 6,75μ. (5/8) κατάφερε να μείνει κοντά και σε απόσταση αναπνοής από το τριφύλλι (24-23). Οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν κάκιστες στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα το σκορ να είναι υψηλό και να σημειωθούν συνολικά 52 πόντοι (26-26)!

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα άλλαξε και κυρίως για τον Παναθηναϊκό. Ο Αταμάν έριξε στο παρκέ Λεσόρ και Μήτογλου κάτι που άλλαξε την εικόνα των πρασίνων, οι οποίοι με επί μέρους 10-3 πήραν εκ νέου τα ηνία στο ματς (36-29). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο (51-42), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατούσαν. Η ομάδα της Ρόδου είχε εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο και με τον Πόλεϊ να κάνει ότι θέλει (17 πόντοι) έμεινε κοντά στο σκορ.

Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο «καθάρισε» το ματς και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Οι πράσινοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (79-58). Ο Εργκίν Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και πράγματα στην τελευταία περίοδο ενόψει της συνέχειας. Ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και μετά το καλό πρώτο ημίχρονο έχασε την επαφή με το σκορ.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 96-73.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 51-42, 79-58

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …