Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Άρης 85-77

Ολυμπιακός – Άρης 85-77

6170909

Τα βρήκε σκούρα, αλλά καθάρισε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άρη, όμως πάτησε γκάζι στα τελευταία λεπτά και με πρωταγωνιστές τους Πίτερς και Ουόκαπ έφτασε στη νίκη με 85-77.

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να «διαβάζει» σωστά την άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-4. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν σιγά-σιγά να βρουν ρυθμό και μετά το 4-4 ήρθαν καλές άμυνες από τον Τόμας Ουόκαπ, με τον Αϊζάια Κάνααν με τρίποντο στον αιφνιδιασμό να κάνει το 9-4. Οι παίκτες του Άρη δεν απογοητεύτηκαν και έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μπλούμπεργκς και Τολιόπουλου το σκορ έγινε 9-10, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Το 0-6 σερί των «κιτρινόμαυρων» διακόπηκε από τρίποντο του Πίτερς (12-10), αλλά ο Μπάνκστον με ένα από τα δυναμικά, κλασσικά του καρφώματα έφερε το ματς και πάλι στα ίσια. Για τον Ολυμπιακό «απάντησε» άμεσα ο Φαλ με τρεις συνεχόμενους πόντους, 15-12, αλλά η ομάδα του Καστρίτη είχε και πάλι την απάντηση. Με… μαγική πάσα του Χάρελ στον Μπάνκστον το σκορ μειώθηκε στον έναν πόντο, ενώ ο Χάρελ με τρίποντο στον αιφνιδιασμό και ο Κατσίβελης με πολύ δύσκολο buzzer beater διαμόρφωσαν το 15-19 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος και στις δύο πλευρές του γηπέδου με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει άμεσα σε 19-19. Ο Μήτρου – Λονγκ από τη γραμμή των βολών έκανε το 21-19, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» χάρι στην εξαιρετική τους κυκλοφορία της μπάλας βρήκε ελεύθερα σουτ και προηγήθηκε με 23-27, έπειτα από τρίποντο του Σταρκ στον αιφνιδιασμό και 5 προσωπικούς πόντους του Νίκου Περσίδη. Όσο ο Άρης έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ, με πρωταγωνιστή τον Έλληνα φόργουορντ, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις αποκλειστικά από τη γραμμή των βολών. Ο Γκος ήταν ο παίκτης που με τρίποντο έκανε το 28-29, αλλά από τη μία ο Τολιόπουλος και από την άλλη ο Χάρελ σημείωσαν δύο ακόμα τρίποντα, έστειλαν τη διαφορά στους 7 πόντους (28-35) και ανάγκασαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση. Ο Γκος μείωσε με ένα ακόμα τρίποντο, ο Ράιτ έκανε το ίδιο και πάλι από τη γραμμή των βολών και με τρεις ακόμα βολές το σκορ έγινε 34-35. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από Σταρκ και Ουόκαπ έφεραν το σκορ στο 37-38 με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 39-38.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τους «ερυθρόλευκους» στις βολές. Ο ΜακΚίσικ έκανε το 43-38 αλλά ο Άρης συνέχιζε να «χτυπάει» από την περιφέρεια. Μπλούμπεργκς και Τολιόπουλος «σκότωναν» από τα 6.75μ με το σκορ να γίνεται 43-44. ΜακΚίσικ και Πίτερς συνέχιζαν να δίνουν λύσεις από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας (με τον Ολυμπιακό να μην έχει ομαδικό τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συμπληρώσει και πάλι τα πέντε ομαδικά) και στο 25’ το σκορ έγινε 50-47 με τρίποντο του Πίτερς, ενώ οι διαιτητές απέβαλλαν με πέμπτο φάουλ τον Μπάνκστον.  Το ματς είχε πάρει.. φωτιά με τον Μπλούμπεργκς να έχει πάρει τη μπαγκέτα του σκοραρίσματος για την ομάδα του και με 5 συνεχόμενους πόντους του το σκορ έγινε 52-53. Ο Λαρεντζάκης έδωσε λύσεις για τον Ολυμπιακό και του έδωσε το προβάδισμα, αλλά ο Χάρελ και πάλι  δήλωσε παρών και με τρίποντο έκανε το 57-56.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Άρης έκανε σερί 0-4 και προηγήθηκε με 57-60, βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ράιτ και Σλαφτσάκης «χτυπούσαν» μέσα από το «ζωγραφιστό», με τον ΝτεΣόουζα να μειώνει σε 66-64 και τον Ουόκαπ με τρίποντο να κάνει το 69-64, 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.  Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 7 πόντων, 71-64, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να μειώνει τη διαφορά σε, 71-66. Ο Μπλούμπεργκς έκανε το 73-69 με τρίποντο, ο Ουόκαπ με αγκωνιά (που δεν είδαν οι διαιτητές) ξάπλωσε τον Χάρελ, ο Μήτρου – Λονγκ σκόραρε τρίποντο έκανε το 76-69, αλλά ο Τολιόπουλος είχε και πάλι τη λύση για το 76-71, με το ρολόι να δείχνει τρία λεπτά για το τέλος. Ο Ουόκαπ δήλωσε και πάλι παρών από τα 6.75μ και έκανε το 79-71με τον Άρη στο τέλος να μην έχει σωστές επιθετικές επιλογές και τους παίκτες του Ολυμπιακού να φτάνουν στην πολύ δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 39-38, 57-56, 85-77.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σατοράνσκι: «Στο μυαλό μου το τρίποντο του Πρίντεζη»

Ο Τόμας Σατοράνσκι θυμήθηκε το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στα playoffs της σεζόν 2014/1…