Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μονακό 67-77 (vid)

Μπαρτσελόνα – Μονακό 67-77 (vid)

Μάικ Τζέιμς

Η Μονακό πήρε το διπλό στη Βαρκελώνη και έκανε σημαντικό βήμα για μια θέση στην τετράδα

Η Μονακό απέδρασε από τη Βαρκελώνη επικρατώντας με 77-67 της Μπαρτσελόνα. Οι Μονεγάσκοι πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μ΄αυτήν τη νίκη έβαλε τις βάσεις για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς μετά έχει θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι μπλαουγκράνα από την πλευρά τους παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ο Βέσελι ήταν απελπιστικά μόνος του.

Η Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις και με τον εκπληκτικό Βέσελι προηγήθηκε με 9-2. Η Μονακό είχε πρόβλημα επιθετικά με τους μπλαουγκράνα να το εκμεταλλεύονται και να έχουν τα ηνία του σκορ (14-6). Οι μπλαουγκράνα είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να τους αμφισβητήσουν (21-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα άλλαξε. Η Μονακό σταδιακά βρήκε ρυθμό και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο σκόραρε πιο δύσκολα, ενώ και αμυντικά δεν είχε την ίδια σκληράδα. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τους Καταλανούς να έχουν προβάδισμα μόλις δύο πόντων (35-33).

To ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τη Μονακό όμως να δείχνει να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Μονεγάσκοι ήταν καταιγιστικοί επιθετικά και σημείωσαν συνολικά 27 πόντους σχεδόν όσους και στο πρώτο μέρος. Η άμυνα της, όμως, δεν ακολούθησε σε απόδοση και γι αυτό η Μπαρτσελόνα παρέμεινε ζωντανή. Οι μπλαουγκράνα σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο κυνηγούσαν στο σκορ και τελικά βρέθηκαν στο -9 (51-60).

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο παιχνίδι. Η Μονακό στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε τον πλήρη έλεγχο, δεν άφησε περιθώρια στους μπλαουγκράνα και πήρε ένα σημαντικό διπλό που τη βάζει για τα καλά στο κόλπο τους πλεονεκτήματος έδρας (67-77).

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 35-34, 51-60, 67-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε: Οι παίκτες μπουγέλωσαν τον Γιασικεβίτσιους (vid)

Οι παίκτες των Τούρκων διέκοψαν τη flash interview και μπουγέλωσαν τον Σάρας Γιασικεβίτσιο…