Κεντρική Basket League Αγώνες Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

vlado giankovic karditsa paok jpg

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας

Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη με 97-78. Ο ΑΣΚ μ΄αυτήν τη νίκη αύξησε τη διαφορά του από τον Απόλλωνα Πάτρας στις τέσσερις νίκες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα στον τρίτο γύρο της Basket League για να χάσει την παραμονή. Παράλληλα, η ήττα του Δικεφάλου του Βορρά έδωσε την έκτη θέση στον Κολοσσό Ρόδου και άφησε την ΑΕΚ εκτός εξάδας!

Ιδιαίτερα εύστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα, καθώς δεν έχασαν σουτ στις πρώτες επιθέσεις της αναμέτρησης (7-7). Ο κόουτς Νερατζάκης από νωρίς κλήθηκε να διαχειριστεί τη λειψανδρία μέσα στη ρακέτα, καθώς από το πρώτο πεντάλεπτο Ουίλιαμς και ΜακΝις φορτώθηκαν με δύο φάουλ. Στην αντίπερα, όμως, η Καρδίτσα έχασε τον Ουάιτ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου και έδειξε να είναι σοβαρό το πρόβλημα του. Στην πρώτη περίοδο πρωταγωνιστές ήταν περισσότερο οι… διαιτητές, οι οποίοι σφύριξαν συνολικά 18 φάουλ (!) και οι παίκτες εκτέλεσαν 19 βολές! Μετά τον τραυματισμό του Ουάιτ η Καρδίτσα αποσυντονίστηκε και ο ΠΑΟΚ με σερί 9-0 πήρε προβάδισμα και διαφορά. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε της περιόδου έβγαλαν αντίδραση, απάντησαν με δικό τους σερί και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 3 πόντους (23-26).

Η Καρδίτσα βρήκε ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς. Ο ΑΣΚ έτρεξε επί μέρους σκορ 16-1 και γύρισε όλο το παιχνίδι και πήρε τα ηνία του σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (32-26). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (40-29). Μεγάλος πρωταγωνιστής σ΄αυτό το διάστημα ήταν ο Μενένγκα, ο οποίος έφτασε τους 13 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα! Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα με δικό του σερί. Ο Δικέφαλος του Βορρά με επί μέρους σκορ 12-2 κατάφερε να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του ματς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 42-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η Καρδίτσα ήταν και πάλι κυρίαρχη. Ο ΑΣΚ πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτα του στη φετινή χρονιά και με 29 πόντους απέκτησε και πάλι τον έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε λύσεις αμυντικά και παρότι σκόραρε 18 πόντους βρέθηκε και πάλι με διψήφιες διαφορές πίσω στο σκορ (71-59). Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την κατάσταση και στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψαν στον Δικέφαλο του Βορρά να επιστρέψει ξανά.

Σε όλη την τελευταία περίοδο διατήρησαν διψήφιες διαφορές και τελικά πήραν τη νίκη με 97-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-41, 71-59, 97-78

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …