Κεντρική Basket League Καρδίτσα Ιαπωνική Καρδίτσα: Ο Ουάιτ πρώτος σε πόντους και αμυντικά ριμπάουντ

Καρδίτσα: Ο Ουάιτ πρώτος σε πόντους και αμυντικά ριμπάουντ

Ουάιτ

Ρεκόρ καριέρας για τον Ρομέλο Ουάιτ.

Στα μόλις 6:59 λεπτά της παρουσίας του στο χθεσινό (24/3) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco, ο Ρομέλο Ουάιτ πρόλαβε να ανέβει σε δύο ακόμη στατιστικές κορυφές για την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Αμερικανός σέντερ με τους έξι πόντους που είχε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου προσπέρασε… οριακά την περσινή επίδοση του Σαΐντ Πρίτζετ και έγινε ο 1ος σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 259 ενώ ο συμπατριώτης του είχε 258 πόντους στην παρθενική σεζόν της Καρδίτσας Ιαπωνική στην κατηγορία.

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ανέβηκε επίσης στην κορυφή αυτής της λίστας της ομάδας του στην κατηγορία. Έφτασε τα 96 ενώ στην περσινή σεζόν ο Γιάννης Αγραβάνης είχε 94.

*Ο Ρομέλο Ουάιτ, ο Σακ Μπιουκάναν και ο Σακ Μπιουκάναν ήταν οι μόνοι από το φετινό ρόστερ της Καρδίτσας Ιαπωνική που δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Κάνοντας χθες την 22η εμφάνιση τους στη σεζόν, έφτασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας της θεσσαλικής ομάδας τον Γιάννη Αγραβάνη.

*Ο Ουάιτ λοιπόν πρόλαβε μέσα από την κανονική περίοδο να ανέβει στην πρώτη θέση των αγώνων (22). των πόντων (259), των εύστοχων διπόντων (107), των αμυντικών (96), των επιθετικών (65), των συνολικών ριμπάουντ (161), καθώς ακόμη και των κοψιμάτων (12).

Ακόμη για την Καρδίτσα Ιαπωνική…

*Ο Σάμιουελ Μενένγκα, στην τέταρτη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, έκανε αισθητή την παρουσία του για τη θεσσαλική ομάδα. Σημείωσε μόλις την 5η, φετινή, επίδοση 20+ πόντων –η Καρδίτσα Ιαπωνική έχει τις λιγότερες από τις 12 ομάδες- και μάλιστα τη συνδύασε με την καλύτερη επίδοση διπόντων αφού είχε 6/6. Η προηγούμενη καλύτερη, μεταξύ των παικτών που είχαν 20+ πόντους, ήταν εκείνη του Τζάστιν Μπιμπς του Απόλλωνα Carna, που είχε 23 πόντους με 4/4 δίποντα στη Ρόδο.

Ο Νεοζηλανδός ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League στα δίποντα. Συνολικά επτά φορές ένας παίκτης είχε 6/6 ή καλύτερη επίδοση σουτ δύο πόντων στη σεζόν. Η προηγούμενη καλύτερη από παίκτη της Καρδίτσας Ιαπωνική ήταν εκείνη των 5/5 διπόντων του Τζόρνταν Σάιμπερτ στο εντός έδρας ματς της 8ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.

*Ο Νίκος Δίπλαρος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στο ranking, έχοντας 17, όπως και στα ματς με τον Προμηθέα εκτός και την ΑΕΚ Betsson εντός έδρας.

*Ο Δίπλαρος είχε 3/5 τρίποντα, φτάνοντας έτσι τα 20 εύστοχα κάτι που έκανε και ο Τέβιν Μακ που «έγραψε» χθες 2/7. Αμφότεροι ανέβηκαν έτσι στην 3η θέση της σχετικής λίστας των Θεσσαλών αφού προσπέρασαν τους Άλεξ Χάντερ και Μάρεκ Κλάσεν που είχαν από 19.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Καρδίτσα Ιαπωνική

Δειτε επισης

BCL: Προπονητής της χρονιάς ο Βασίλης Σπανούλης

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς  στο πρωτάθλημα του BCL, αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.…