Κεντρική Γυναίκες Ιωνικός Ν.Φ.: Το όνειρο και η αντίληψη

Ιωνικός Ν.Φ.: Το όνειρο και η αντίληψη

Ιωνικός - Χρήστος Σκαλωμένος

Ο Ιωνικός, η αντίληψη και το όνειρο…

Όπως έχει πει και ο Πλάτωνας  την όραση την έχουν όλοι την αντίληψη όμως  λίγοι… Σε αυτούς του λίγους ανήκει και ο τεχνικός του Ιωνικού Νέας Φιλαδέφειας, Χρήστος Σκαλωμένος γιατί εκείνος έχει την αντίληψη και μπορεί να κρατήσει την ομάδα ενωμένη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι του συλλόγου ή αλλιώς η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Ιωνικού άρχισε να μεταμορφώνει την ομάδα της γειτονιάς σε επαγγελματική ομάδα. Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την ημέρα που ιδρύθηκε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ (2016-17). Οι άνθρωποι του Ιωνικού προσφέροντας την αγάπη τους και χτίζοντας γερά θεμέλια, σχεδίασαν γρήγορα τον δρόμο προς την επιτυχία. Η αφετηρία της ήταν η Γ΄ΕΣΚΑ, μέτρησε συνεχείς ανόδους φτάνοντας μέχρι και την εθνική κατηγορία, ενώ την περσινή σεζόν ήταν μια ανάσα μακριά από την Α1.

Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά

Ο Ιωνικός πέρυσι παρόλο που είχε το κίνητρο δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο. Φέτος όμως μπήκε με τον ίδιο ζήλο στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας «σκαλί – σκαλί». Μερικά πράγματα είναι θέμα αντίληψης και ψυχολογίας, γι’ αυτό και ο κόουτς Σκαλωμένος είναι εκεί για να αντιστρέφει όταν χρειάζεται τον «διακόπτη». Αυτό έκανε και στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή. Σε μια αναμέτρηση που «έσπασε καρδιές» με κάθε σημασία της λέξης, η ομάδα της πόλης δείχνοντας χαρακτήρα επικράτησε στην παράταση με 62-54 και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή με 32 βαθμούς, αφήνοντας στους 31 την ομάδα των βορείων προαστίων.

Όπως ανέφερε πρόσφατα και σε δηλώσεις του ο κόουτς Σκαλωμένος: «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι γιορτή, σίγουρα το αποτέλεσμα έχει σημασία αλλά σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό περισσότερη σημασία έχει η ψυχολογία και το κίνητρο για τη συνέχεια».

Την ιστορία την γράφουν οι παρόντες

Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά, όχι μόνο σε αγωνιστικό κομμάτι αλλά και πίσω από αυτόν… Η διοίκηση βρίσκεται πάντα δίπλα στις παίκτριες και στο τεχνικό τιμ, δείχνοντας την πίστη της και δίνοντας τον δικό της αγώνα για να διατηρείται ο Σύλλογος σε υψηλά επίπεδα. Οι απουσίες και οι τραυματισμοί τη φετινή σεζόν μπορεί να προσκάλεσαν μια μικρή αναστάτωση, όμως όλοι μαζί ενωμένοι κατάφεραν να την ξεπεράσουν, διότι την ιστορία την «γράφουν οι παρόντες».

Είναι ακόμη νωρίς να αναφερθούμε σε ανόδους και φαβορί, όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτούς που γράφουν τον δικό τους δρόμο προς την επιτυχία!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…