Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κλείσει το μάτι, επιστρατεύοντας τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Ρικ Πιτίνο (δείτε εδώ). Η ΕΟΚ έχει ανάγκη από άλλη διοίκηση, όχι από επαναφορά ανθρώπων, το έργο των οποίων έχει κριθεί κι ο κύκλος τους έχει προ πολλού κλείσει. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» απάντησε.

Ποιος Βασιλακόπουλος (στα 85 παρακαλώ) όταν υπάρχει ο απόλυτος σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης; Ποιος Πιτίνο όταν υπάρχει ο άνθρωπος που έχει τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο Φασούλας όχι μόνο έδωσε απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε την προσχώρηση στον συνδυασμό τού Βαγγέλη Αλεξανδρή, ενός ανθρώπου που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στον χώρο τού μπάσκετ, που έχει προσφέρει πολλά κι έχει να προσφέρει περισσότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που υπογράφει ο Παναγιώτης Φασούλας

«Από χθες έπεσαν οι μάσκες. Από χθες κι όσοι κοιτούσαν κοντόφθαλμα είδαν (επιτέλους) τη μεγάλη εικόνα. Από χθες όλο το ελληνικό μπάσκετ αντιλήφθηκε ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας άνθρωπος, που μοναδικό του μέλημα είναι να μείνει στη θέση του, δίχως αρχές, αξίες, πρόγραμμα, πλάνο, δίχως συνέπεια λόγων και έργων.

Εργαλειοποιεί ανθρώπους με τεράστια διαδρομή στον χώρο, μόνο και μόνο για να μετρήσει τη σκιά τους για μπόι του. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Με σεβασμό στην πορεία καθενός, ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» παραμένει σταθερός σε αρχές και αξίες.

  • Επίτιμος Πρόεδρος στην ΕΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Νίκο Γκάλη.
  • Σύμβουλος σε θέματα αναπτυξιακού δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταυτότητα. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από ινδάλματα, όχι από συγκυριακές συνεργασίες, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από οραματιστές κι όχι από καρεκλοκένταυρους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από διαφάνεια κι όχι από υπόγειες διαδρομές.

Με την ευκαιρία ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θέτει επικεφαλής του προγράμματος για την ανάπτυξη του μπάσκετ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, έναν προπονητή με σπουδαία διαδρομή, έναν άνθρωπο με ηχηρή φωνή και ισχυρή προσωπικότητα. Είναι τιμή και χαρά για μας, που συμπορεύεται με την παράταξή μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-76 (vid)

Η Ρεάλ στον τελικό, άργησε να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός. Όταν δέχεσαι 28 πόντους σε κάθε …