Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 77-76 (vid)

Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε 77-76 (vid)

mirotic armani fener jpg

«Δώρο» από την Αρμάνι στους «αιώνιους»

Μία σπουδαία νίκη, που την κρατάει ζωντανή για τα playin, πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο. Οι Ιταλοί επικράτησαν της Φενέρμπαχτσε με 77-76 και έκαναν ένα μεγάλο δώρο στους «αιώνιους». Οι Τούρκοι έμειναν στις 19 νίκες κι έτσι ο Παναθηναϊκός τους ξεπέρασε στη βαθμολογία, ενώ ο Ολυμπιακός πλέον έχει το ίδιο ρεκόρ.

Η Αρμάνι Μιλάνο «σόκαρε» τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο δεκάλεπτο κάνοντας πραγματικά «μαγικό» δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και σημείωσαν συνολικά 28 πόντους. Οι Τούρκοι, οι οποίοι πλήρωσαν τη χαλαρότητα τους, βρέθηκαν με το… καλημέρα πίσω με διψήφια διαφορά και προσπαθούσαν να κυνηγήσουν στο σκορ (28-18).

Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη περίοδο ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά. Η Αρμάνι ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και διατηρούσε σχετικά εύκολα το διψήφιο προβάδισμα της σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Ουίλμπεκιν έδωσε μία μεγάλη «ανάσα» στους Τούρκους και με ένα τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 20λεπτου κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και έσπασε το «φράγμα» των 10 πόντων (43-36).

Η Αρμάνι είχε τον έλεγχο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Φενέρ πλησίασε σε απόσταση βολής με ένα μικρό σερί (47-44), αλλά δεν είχε συνέχεια. Οι Ιταλοί απορρόφησαν την πίεση και άμεσα αποκατέστησαν τη διψήφια διαφορά τους (59-46). Οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν φυσικό, δεν παράτησαν το ματς και έκαναν ακόμη ένα comeback. Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και 4′ πριν το τέλος έφεραν το ματς σε απόσταση αναπνοής (68-66), ενώ ο Σκότι Ουίλμπεκιν με μεγάλο τρίποντο ολοκλήρωσε την ανατροπή (68-69)!

Στα τελευταία λεπτά η Φενέρ είχε τις λύσεις και με μεγάλα σουτ των Γκούντουριτς και Μπιμπέροβιτς προηγήθηκε με 73-70 1,40′ πριν το τέλος. Ο Μίροτιτς, όμως, είχε την απάντηση. Με το πρώτο του καλάθι στο δεύτερο μέρος έφερε το ματς στα ίσια 1,18′ πριν το φινάλε. Η Αρμάνι ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα της με μεγάλο καλάθι του Σιλντς 40” πριν το τέλος. Ο Ουίλμπεκιν ήταν άστοχος σε ακόμη ένα τρίποντο και οι Ιταλοί ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Ο Μίροτιτς 13” πριν το τέλος κέρδισε 2 βολές, με τις οποίες είχε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ψύχραιμος και έδωσε μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων στους Ιταλούς (77-73). Ο Μπιμπέροβιτς μείωσε με τρίποντο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περεταίρω (77-76).

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 43-36, 59-51, 77-76

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …