Κεντρική Γ' Εθνική Ξενούλης: «Η νίκη της χρονιάς, μέχρι την επόμενη»

Ξενούλης: «Η νίκη της χρονιάς, μέχρι την επόμενη»

asteras temenis aristeidis xenoulis

Ο προπονητής του Αστέρα Τεμένης μίλησε για το μεγάλο διπλό της ομάδας στην έδρα της Αχαγιάς

Αστέρας Τεμένης πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Αχαγιάς ’82 και ο προπονητής της ομάδας, Αριστείδης Ξενούλης, την χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη της χρονιάς μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι στόχος της ομάδας είναι η σωτηρία και ότι έχουν δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ΕΟΚ WebRadio:

Για τη νίκη επί της Αχαγιάς ‘82: «Είναι η νίκη της χρονιάς, μέχρι και την επόμενη. Ήταν μία πολύ σπουδαία νίκη. Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι 2η στον όμιλο και εκ των φαβορί και των διεκδικητών για την άνοδο μαζί με τον Προμηθέα. Ήταν μια σπουδαία νίκη και ελπίζω να μας βοηθήσει στη “μάχη” που δίνουμε για τη σωτηρία».

Για τον όμιλό τους: «Ο όμιλος μας έχει τόσο κοντινές οι βαθμολογικές επιδόσεις των ομάδων, που θα δείτε ότι υπάρχει μια ισοβαθμία τεσσάρων ομάδων, στις θέσεις 3-6 και άλλων τριών στη μια νίκη απόσταση. Μπορείς να βρεθείς από 3ος σε 9ος, ούτε καν στα play-off, αλλά στα play-out και με μειονέκτημα έδρας. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί (25/02) με τον Προμηθέα 2014: «Είχαμε να παίξουμε με την 2η καλύτερη ομάδα της βαθμολογίας και τώρα με τον 1ο Προμηθέα. Είναι εύκολα παιχνίδια για εμάς να τα διαχειριστούμε ψυχολογικά. Από αυτά έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Αν η ομάδα καταφέρει και πάρει μια νίκη κερδίζει κάτι, οπότε παίζεις χωρίς άγχος. Είναι πιο δύσκολο να παίξεις το “do or die” παιχνίδι».

Για το εάν είναι επιτυχημένη η χρονιά: «Καλώς ή κακώς, η δουλειά του προπονητή κρίνεται απ’ το αριθμητικό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να δώσουμε και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε αυτή την αξιολόγηση, νομίζω ότι ο Αστέρας αυτό που είχε ως κύριο στόχο, είναι να αφήσει το στίγμα του την πρώτη χρονιά στις εθνικές κατηγορίες και να δείξει ότι δεν είναι ένα «πυροτέχνημα» και το έχει ήδη πετύχει. Κακά τα ψέματα, όμως, θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Εκεί θα δικαιωθεί η προσπάθεια όλων μας και γι’ αυτό παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Πιστεύω ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πανναξιακός – Ηλυσιακός 74-62

Το 1-1 έκανε ο Πανναξιακός. Ο Πανναξιακός κέρδισε για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική π…