Κεντρική Β' Εθνική Βούλγαρης: «Μετά τις τελευταίες ήττες δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος»

Βούλγαρης: «Μετά τις τελευταίες ήττες δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος»

nikos voulgaris panelefsiniakos jpg

Ο Νίκος Βούλγαρης μίλησε για τη νίκη του Πανελευσινιακού επί του Εσπέρου Καλλιθέας, αλλά και για τη σημαντική απουσία του Θωμά Νίκου

Ο Πανελευσινιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς επικράτησε του Εσπέρου Καλλιθέας με 95-90. Ο προπονητής της ομάδας της Ελευσίνας, Νίκος Βούλγαρης, μετά τη σημαντική νίκη τους σημείωσε ότι μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα δεν έχουν πλέον δικαίωμα στο λάθος. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην απουσία του Θωμά Νίκου, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο EOK WebRadio:

Ο Πανελευσινιακός επικράτησε με 95-90 του Εσπέρου Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της National League 1 και ο προπονητής των νικητών, Νίκος Βούλγαρης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Εσπέρου Καλλιθέας: «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο, έτσι όπως εξελίχθηκε, όποιος και να νικούσε θα ήταν δίκαιο. Υπήρχαν τρομερές εναλλαγές στο σκορ απ’ το ξεκίνημα του αγώνα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».

Για το αν είχαν πίεση πριν τον αγώνα: «Ότι υπήρχε μια πίεση παραπάνω υπήρχε. Προσπαθήσαμε όλη τη βδομάδα να μη μεταφερθεί στα παιδιά, αλλά αυτά έχουν ανεβάσει από μόνα τους τον πήχη ψηλά, κάτι που δημιουργεί ακόμη περισσότερη πίεση. Είχαμε περισσότερο άγχος, ξεκίνησε και άσχημα το παιχνίδι, αλλά όσο παίζεις αυτό σιγά-σιγά φεύγει. Ήταν κακό το διάστημα μετά τις γιορτές, όπου μετρήσαμε τέσσερις ήττες μέσα σε 1.5 μήνα και τρεις συνεχόμενες για πρώτη φορά αυτά τα 3 χρόνια. Πριν τα Χριστούγεννα ήμασταν 3οι, αλλά οι πολλοί τραυματισμού ύστερα μάς επηρέασαν πάρα πολύ. Η νίκη αυτή επί του Εσπέρου θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά».

Για τους επόμενους τρεις αγώνες: «Το πρόγραμμά μας τις επόμενες τρεις αγωνιστικές είναι πολύ σημαντικό. Πάμε να παίξουμε με το Αρκαλοχώρι, μετά έρχεται ο Πρωτέας σε εμάς και ύστερα πάμε στο Αιγάλεω. Αυτή η τριάδα αγώνων θα καθορίσει πάρα πολλά σχετικά με την είσοδό μας στην εξάδα».

Για τον στόχο του Πανελευσινιακού: «Έτσι όπως έκλεισε ο 1ος γύρος, στοχεύαμε στο να παραμείνουμε στην 3άδα την οποίαν ήμασταν. Αυτό πλέον φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Έτσι, ο στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να μπούμε στην εξάδα. Δυστυχώς οι προηγούμενες ήττες που κάναμε μάς κόστισαν. Εκεί που λέγαμε ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα για την εξάδα, μείναμε πίσω κι έτσι δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα και γι’ αυτό το ματς με το Έσπερο ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αν το χάναμε θα ήμασταν αουτσάιντερ».

Για την απουσία του Θωμά Νίκου: «Από τότε που ανέλαβα την 1η ομάδα, πριν 2.5 περίπου χρόνια, ο Θωμάς ήταν στην ομάδα ως αθλητής και πάνω στην εμπειρία και την ικανότητά του στο να δημιουργεί και να “διαβάζει” τις φάσεις, προσπαθούσαμε να αρχίζουμε να “χτίζουμε” την ομάδα γύρω-γύρω. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο Θωμάς τραυματίστηκε ήταν πάρα πολύ κομβική, γιατί η ομάδα είχε βρεις τους ρόλους και τον ρυθμό της και στηριζόμασταν στη δημιουργία του. Χαρακτηριστικό ότι πριν τον τραυματισμό του η ομάδα έβγαζε 23 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι και με τον τραυματισμό του έπεσε στις 12».

Για τη δημιουργία απ’ την ομάδα του: «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το παιχνίδι πλέον, η δημιουργία είναι το “Α” και το “Ω”. Το ιδανικό είναι να έχεις δημιουργία και από μέσα και απ’ έξω. Εμείς στηριζόμαστε πάρα πολύ στο pick-and-roll και όταν σού λείπει ο κατ’ εξοχήν παίκτης που δημιουργεί από pick-and-roll δημιουργούνται προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Τα αποτελέσματα των play off

Το Αιγάλεω έκανε το 2-0 επί της Δάφνης. Τα αποτελέσματα της National League 1. Το Αιγάλεω …