Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Βουγιούκας: «Σημαντικό για τον Πανιώνιο να βρίσκεται εδώ»

Βουγιούκας: «Σημαντικό για τον Πανιώνιο να βρίσκεται εδώ»

vougioukas jpg

Στη σημασία που έχει ο θεσμός για τον Πανιώνιο, αναφέρθηκε ο Ίαν Βουγιούκας.

Παίκτης με εμπειρία και παρουσία σε τελικούς, παίκτης με τίτλους, ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος θα βρίσκεται με τον Πανιώνιο στο Final-8 Κύπελλο Ανδρών, αφού η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το UNICEF Trophy και έκλεισαν το εισιτήριό τους για το Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας;

  • Πιστεύεις ότι το Final 8 μετά και την περσινή πρώτη εμπειρία είναι ένας θεσμός που βοηθά το μπάσκετ;

«Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον για τους φιλάθλους του μπάσκετ που συγκεντρώνονται σε ένα μέρος και παίζουν ώστε να διεκδικήσουν το Κύπελλο. Το format που επιτρέπει στην ομάδα που κατακτά το UNICEF TROPHY δίνει μια ευκαιρία σε κάποιους συλλόγους που δε θα την είχαν ποτέ ώστε να συμμετάσχουν στο Final 8. Βέβαια είναι δύσκολο να χρειάζεται μια ομάδα τρεις νίκες σε τέσσερις ημέρες ώστε να κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά οι «μεγάλοι» έχουν βαθύ ρόστερ ώστε ν’ ανταπεξέρχονται».

  • Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να προχωρήσετε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης;

«Σίγουρα είναι από τους πρώτους αγώνες της σεζόν που μπαίνουμε ως αουτσάιντερ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ξέρουμε ότι θα έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Βέβαια χαιρόμαστε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

  • Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας στο Final 8;

«Να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να μην υπάρχουν τραυματισμοί καθώς έχουμε δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα κι ασφαλώς να ζήσουν την εμπειρία κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει στην Basket League εναντίον καταξιωμένων ομάδων κι αθλητών. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι ο Πανιώνιος συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 8».

  • Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το γεγονός ότι διοργανώνεται φέτος παράλληλα με το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών;

«Το μπάσκετ γυναικών διαρκώς προοδεύει στην Ελλάδα και είναι σημαντικό ως προς την προβολή του ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει παράλληλα με τον τελικό των Ανδρών. Οπωσδήποτε τέτοιες κινήσεις συμβάλλουν στην πρόοδο και την εξέλιξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που θα διοργανώσει η χώρα μας και το Eurobasket 2025».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…