Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Βαγγέλη Λιόλιο απέτυχες παταγωδώς

Βαγγέλη Λιόλιο απέτυχες παταγωδώς

Λιόλιο, διαιτησία

Η διαιτησία είναι το Βατερλό σου κ. Λιόλιο.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Όλο το ελληνικό μπάσκετ φωνάζει για τα χάλια τής διαιτησίας, παρότι για κάθε διαμαρτυρόμενο υπάρχει η απειλή της κλήσης από την Επιτροπή Δεοντολογίας, για την οποία σύντομα θα γράψουμε πολλά. Άλλη μια άθλια έμπνευση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και τους συνεργάτες του.

Διαιτητής, ο οποίος αλλοίωσε αποτέλεσμα με σφύριγμά του (ανθρώπινο λάθος, θα το δεχθούμε χωρίς δεύτερη σκέψη) σε αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη, τιμωρήθηκε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Θα επαναφέρω το ερώτημα: Με μια διοίκηση, που έκανε «σημαία» τη διαφάνεια, γιατί δεν ανακοινώνονται κ. Λιόλιο οι τιμωρίες των διαιτητών; Αλλά δεν μένουμε εδώ.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού βγήκε και είπε ανοιχτά ότι οι διαιτητές ήταν άθλιοι, όχι σε βάρος τής ομάδας του, αλλά υπέρ της. Αναφερόμαστε στον αγώνα με αντίπαλο τον Άρη. «Αν είχαμε νικήσει θα ζητούσα επανάληψη του αγώνα» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος. Αλήθεια, οι διαιτητές τής συγκεκριμένης αναμέτρησης θα τιμωρηθούν; Κύριε Λιόλιο τι άποψη έχετε;

Το μεγαλύτερο δευτερόλεπτο στην ιστορία τού μπάσκετ

Ιστορικός αγώνας έγινε την Κυριακή στο ΔΑΚ Νάξου. Πανναξιακός και Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας έγραψαν ιστορία, καθώς συμμετείχαν στο ματς με το μεγαλύτερο δευτερόλεπτο στην ιστορία τού αθλήματος. Το πετύχατε κι αυτό κ. Λιόλιο. Το σκορ ήταν 79-78, ο Πολιτόπουλος πήρε την μπάλα και πέτυχε το νικητήριο καλάθι, εμφανώς εκτός χρόνου.

Το βίντεο «μιλά», οι διαιτητές δεν μίλησαν με τη γραμματεία, δεν πήγαν να δουν το βίντεο, εκτέθηκαν κι εξέθεσαν τη διοίκηση της ΕΟΚ. Κύριε Λιόλιο όλα καλά; Αυτό, όμως, δεν ήταν το χειρότερο. Αμέσως μετά ο δημοσιογράφος επιμένει και ζητά από τον προπονητή των ηττημένων να μιλήσει για τη διαιτησία και εκείνος φοβάται, γιατί -όπως λέει- δεν θέλει να τιμωρηθεί από την ομοσπονδία. Δείτε στο βίντεο μετά το τέλος τής αναμέτρησης, με τους σφυγμούς στο… κόκκινο, πόσο αμήχανος είναι ο κ. Καρατζάς.

Πολύ ωραία τα καταφέρατε κ. Λιόλιο. Να κάνουν ό,τι γουστάρουν οι διαιτητές, να τιμωρούνται (αν κι όποιοι) χωρίς να το μαθαίνει κανείς και να μην τολμούν οι πρωταγωνιστές να μιλήσουν, για να μην τους καλέσουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν αυτό το μπάσκετ ονειρεύεστε, να αλλάξετε πλευρό.

Αντί επιλόγου: Οι παράγοντες, οι προπονητές, οι παίκτες, δεν μπορούν να μιλήσουν. Οι διαιτητές, που με αναρτήσεις τους βγάζουν τις οπαδικές τους επιλογές στον αέρα και στρέφονται με απρέπεια κατά των… αντιπάλων, ελέγχονται; Δεν περιμένουμε απάντηση κ. Λιόλιο. Εσείς να την περιμένετε από τον χώρο τού μπάσκετ.

Υ.Γ.: Για τον Στέλιο Κουκουλεκίδη δεν έχουμε να πούμε κάτι. Αν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται πόσο κακό κάνει στον εαυτό του, δεν θα επιχειρήσουμε εμείς να τον… σώσουμε. Επιλογή του είναι!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…