Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σπανούλης: «Κανείς δεν είναι πάνω από την Εθνική»

Σπανούλης: «Κανείς δεν είναι πάνω από την Εθνική»

spanoulis jpg

Πάνω από όλα βάζει την Εθνική ο Βασίλης Σπανούλης.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, με τον Βασίλη Σπανούλη να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση ως ομοσπονδιακός τεχνικός και να τονίζει πως συνιστά καθήκον και τιμή, που βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου προπόνηση με την Εθνική ομάδα είδα όλα τα παιδιά εδώ πέρα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις όλα τα παιδιά, μετά από τόση καταπόνηση που υπάρχει να τιμούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και να είναι εδώ. Ευχαριστούμε και τους συλλόγους που έχουν πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για δύο αγώνες για τα παράθυρα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Εύχομαι να έχουμε υγεία.

Δεν έχω μιλήσει στα παιδιά συνολικά, αυτό που έχουμε πει είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας, η εθνική είναι καθήκον, είναι τιμή και υπερηφάνεια. Αυτό που με χαροποιεί στα περισσότερα παιδιά είναι πως είναι εδώ, η εθνική είναι διαφορετική από τους συλλόγους, εκπροσωπούν μία ολόκληρη πατρίδα και έθνος. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με το μέγιστο σεβασμό.

Εμείς θέλουμε να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα, για μένα είναι σημαντικό, η χημεία, οι ρόλοι, να έρχονται τα παιδιά με χαρά, με όρεξη, να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι ανοιχτή για όλους για όσο είμαι εγώ προπονητής.

Εάν παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία πως δεν είναι καλός, να συνεχίσει να δουλεύει και μπορεί κάλλιστα να είναι σε επόμενη κλήση. Τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία, έχουν μεγάλες παραστάσεις και θα βοηθήσουν την Εθνική.

Ευχαριστούμε τις ομάδες που σε συνεργασία με τη διοίκηση, συνεργαστήκαμε άψογα για να είναι όλα τα παιδιά εδώ και δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα, το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που κουβαλάει την επιτυχία του ’87. Εύχομαι κάποια άλλα παιδιά στο μέλλον να αρχίσουν το μπάσκετ μέσα από τις επιτυχίες αυτών των παιδιών».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…