Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ποιος είναι ο ρόλος τού Κορομηλά;

Ποιος είναι ο ρόλος τού Κορομηλά;

Κορομηλάς, Κουκουλεκίδη, Κορομηλά

Επικροτούν οι διοικητικοί ηγέτες των «αιωνίων» την παρουσία τού Κορομηλά;

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Στην τελική φάση της μιας εκ των δύο διοργανώσεων, μιλά ανοιχτά (κι επίσημα) στους διαιτητές των αγώνων που γίνονται στην Κρήτη, πρώην διαιτητής, δίχως θεσμικό ρόλο. Αναφερόμαστε στον Ηλία Κορομηλά κι εξηγούμαστε.

Μετά τους δύο πρώτους προημιτελικούς (τα ματς της Πέμπτης), η ΚΕΔ/ΕΟΚ κάλεσε τους διαιτητές που σφυρίζουν στα «Δύο Αοράκια» σε μίτινγκ. Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στις πρώτες αναμετρήσεις, ότι έγιναν λάθη, αλλά τα οποία δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα.

Άλλη άποψη είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, με έναν εκ των παραδοσιακών στελεχών τού συλλόγου να «κυνηγά» τον Παπαπέτρου, αλλά αυτό -για την ώρα- μας αφήνει αδιάφορους. Πάμε τώρα στον Κορομηλά.

Ως τι μιλάει στους διαιτητές;

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κουκουλεκίδης, ο λόγος δόθηκε στον Ηλία Κορομηλά, ο οποίος έκανε παρατηρήσεις, συστάσεις, μίλησε ως ενεργό μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ου μην και κάτι παραπάνω. Εν τη παρουσία τού προέδρου τού οργάνου! Βεβαίως, ο Στέλιος λέει «ναι» σε όλα, οπότε αυτό δεν μας έκανε εντύπωση.

Κανονικά, αν μιλούσε κανείς μετά τον Κουκουλεκίδη, θα ήταν ο Πιτσίλκας. Έδωσαν στον Κορομηλά τον ρόλο τού Λαρισαίου παράγοντα; Πέραν του ότι υπήρξε διεθνής διαιτητής, πέραν του ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, ποια άλλη ιδιότητα έχει ο Ηλίας; Επισήμως καμία.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Κορομηλά. Αν θεωρούν (εμείς το έχουμε γράψει εδώ και καιρό) ότι έχει πράγματα να προσφέρει, ας του δώσουν ρόλο. Διαφορετικά είναι απαράδεκτη η συμμετοχή του σε μίτινγκ διαιτητών και δη παραμονές ημιτελικών και τελικού. Και εδώ έρχεται η ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου:

Γνωρίζουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τη συμμετοχή του Κορομηλά; Συμφωνούν; Γνωρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ότι τους διαιτητές νουθετεί ένας πρώην διαιτητής, δίχως θεσμικό ρόλο; Συμφωνεί; Αποδέχεται ο Χάρης Παπαγεωργίου τη συμμετοχή τού Ηλία; Για τον Μήλα δεν μιλάω, φαντάζομαι ότι το ξέρει, αλλά σε κάθε περίπτωση ας μιλήσει με τον φίλο του, Βαγγέλη Λιόλιο, ή τον έτερο της παρέας, Γιώργο Μαυραγάνη.

Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι θεσμοθετημένο όργανο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τους… «φίλους τού Βαγγέλη». Κανονικά οι ίδιοι οι διαιτητές έπρεπε να αρνηθούν να συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, όμως δεν θα ζητήσω από τον πιο αδύναμο κρίκο ευθύνη. Την ευθύνη έχουν οι διοικήσεις των ομάδων, που αύριο (απεύχομαι) θα βγουν και θα διαμαρτύρονται, ενώ επιτρέπουν θεσμική εκτροπή, την ώρα που κρίνεται ο δεύτερος τίτλος της σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …