Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Παπαθεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί»

Παπαθεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί»

papatheodorou jpg

Για τους στόχους του στον θεσμό αναφέρθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο Προμηθέας έκανε την πρώτη του προπόνηση στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού εν όψει της συμμετοχής του στο Final 8 και τον προημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στον Πανιώνιο.

Την πρόταση να γίνεται κλήρωση μετά τα προημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο προπονητής του Προμηθέα, Ηλίας Παπαθεοδώρου, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας του στο Final 8. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τους στόχους των πατρινών στην διοργάνωση, τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική.

Για την παρουσία του Προμηθέα στο ΟΠΑΠ Final 8: «Αρχίσαμε πολύ καλά τη χρονιά, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα από την αρχή και γρήγορα πήραμε τη θέση που μας οδήγησε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό, γιατί πέρσι δεν τα καταφέραμε. Για μας, λοιπόν, είναι επιτυχία και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, με τις καλύτερες ομάδες και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί.

Για την πιθανότητα έκπληξης στο Κύπελλο: «Οι διαφορές είναι μεγάλες και σε παιχνίδια που κρίνονται τίτλοι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις ομάδες με την ποιότητα και το μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οπότε οι πιθανότητες είναι λίγες. Είναι μια πρόταση που θα ήθελα να κάνω, να είναι διαφορετικό το φορμάτ, να γίνεται κλήρωση, γιατί τώρα ξέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θα είναι στον τελικό. Αν υπήρχε κλήρωση, ίσως συναντιόντουσαν σε έναν προημιτελικό ή ημιτελικό, οπότε και οι άλλες ομάδες θα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό. Η εμπορικότητα δεν θα πέσει έτσι και ούτως ή άλλως πρέπει να σκεφτούμε και λίγο μπασκετικά. Χρειάζεται, φυσικά, η εμπορικότητα, αλλά πρέπει να έχουν και οι άλλες ομάδες το δικαίωμα να κάνουν την έκπληξη και να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω».

Για τον πιθανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να τρέξω τόσο μακριά, είναι νωπή η μνήμη από πέρσι. Ο Πανιώνιος τότε ήταν στη Β’ Εθνική και έχασε από την ΑΕΚ στην παράταση. Φέτος είναι στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, με καλύτερο ρόστερ και δεν θα είναι εύκολο. Αν καταφέρουμε και περάσουμε και αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, θέλουμε να κάνουμε μια καλύτερη προσπάθεια σε σχέση με τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος».

Από πλευράς παικτών, ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε για:

Για τη συμμετοχή του Προμηθέα στο ΟΠΑΠ Final 8: «Και μόνο η παρουσία μας αποτελεί επιτυχία για μας, αφού η ομάδα πέρσι δεν ήταν παρούσα. Σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά στον πρώτο γύρο και επιβραβευτήκαμε με τη συμμετοχή μας στο ΟΠΑΠ Final 8. Και στην Ευρώπη έχουν μείνει τρία παιχνίδια και έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης. Θα παλέψουμε ακόμη και για την πρώτη θέση».

Για την πιθανότητα έκπληξης στον θεσμό: «Το Κύπελλο είναι η διοργάνωση είναι των εκπλήξεων, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να γίνει κι εδώ μια μέρα. Έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες και έτσι το τουρνουά γίνεται πιο απρόβλεπτο».

Για το αν ο Προμηθέας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε έναν πιθανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, απλά οι χρονικές στιγμές που ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμίες είναι λίγες και πρέπει να συμβούν πολλές συγκυρίες για να μπορέσει μια ομάδα σαν τον Προμηθέα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλο το σταφ, όλος ο οργανισμός μάς αποσυμπιέζει αρκετά, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πίεση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…