Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπανικολάου: «Το πρώτο που θα φέρει ο Σπανούλης είναι η νοοτροπία του»

Παπανικολάου: «Το πρώτο που θα φέρει ο Σπανούλης είναι η νοοτροπία του»

Κώστας Παπανικολάου

Στην προσωπικότητά του Βασίλη Σπανούλη, στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του πριν την πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει των προκριματικών του Eurobasket 2025 και μίλησε για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής.

Aναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για τη νέα σελίδα της Εθνικής: «Kάνουμε μία νέα προσπάθεια. Υπάρχει ανυπομονησία, να δούμε τι θα κάνουμε, τι μπορούμε να δώσουμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ για το παιχνίδι της Παρασκευής».

Για τα καινούργια παιδιά, που κλήθηκαν: «Σαφέστατα υπάρχουν παιδιά, που κάνουν εξαιρετική χρονιά και αναμφίβολα αξίζουν να έχουν την ευκαιρία αυτή και εύχομαι ο καθένας να την αρπάξει και να δει αυτή την ευκαιρία σαν ένα νέο challenge και να καταφέρει να γίνει μέλος της Εθνικής ομάδας και να βοηθήσει και τα επόμενα χρόνια».

Για τις αλλαγές που θα φέρει ο Σπανούλης: «Το νούμερο ένα είναι η νοοτροπία. Είναι κάτι, που χαρακτηρίζει τον κόουτς, γιατί έτσι θα τον λέμε από δω και πέρα, αυτή είναι η αρμοδιότητά του. Είναι η νοοτροπία, που θέλει να περάσει σε όλους και θα πρέπει και εμείς να έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας, ώστε να δεχθούμε αυτά, που θα ζητήσει και θέλει να κάνουμε στο παρκέ, ώστε να γίνουμε μία ομάδα, που θα παλεύει για τη χώρα της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί πέρα, στο κομμάτι της τακτικής, ερχόμαστε πρώτη μέρα και περιμένουμε να δούμε».

Για τη μετακόμιση της Εθνικής στο ΣΕΦ: «Να το δούμε. Δεν ξέρω. Είναι μία αλλαγή. Κάπου είδα ότι 26 χρόνια είχε να παίξει η Εθνική στο ΣΕΦ, οπότε να κάνουμε και ένα κάλεσμα, να γεμίσουμε το γήπεδο και να κάνουμε μία καλή αρχή, να δημιουργήσουμε μία έδρα, που όλοι μαζί θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον να παίρνουμε σημαντικές νίκες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…