Κεντρική Ψαγμένα ΠΑΟΚ – Άρης 74-76

ΠΑΟΚ – Άρης 74-76

vasilis toliopoulos aris jpg

Άρης για να γουστάρεις!

Ο Άρης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποιώντας μία επική ανατροπή στα προημιτελικά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές σε όλο το ματς, ανέτρεψε στην τελευταία περίοδο την κατάσταση και πήρε τη νίκη-πρόκριση με 76-74. Μεγάλος πρωταγωνιστής και πραγματικός ηγέτης ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε 17 πόντους (!), πέτυχε το καλάθι της ανατροπής και έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από το ξεκίνημα τις προθέσεις του (7-0). Ο Άρης… ήταν σαν να έμεινε στα αποδυτήρια και στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να δείξει τίποτα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κυρίαρχος, έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (25-11).

Το επιθετικό πρόβλημα του Άρη δεν λύθηκε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν «εγκλωβιστεί» στην ασπρόμαυρη άμυνα και τα ποσοστά τους ήταν τραγικά (10/18 δίποντα, 1/8 τρίποντα). Ίδια εικόνα, όμως, είχαν και αμυντικά, όπου δεν εμφάνισαν τη γνωστή σκληράδα τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Φώτης Τακιανός είδε τους παίκτες του να ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο και να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν απροσπέλαστος αμυντικά, είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση και δεν δυσκολεύτηκε να πάει στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (43-29).

H εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Γιάννης Καστρίτης φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες του και στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν φουριόζοι. Συγκεκριμένα, ο Άρης με επί μέρους σκορ 13-4 γύρισε την κατάσταση και έφτασε σε απόσταση αναπνοής (47-42). Η αντεπίθεση των τυπικά φιλοξενουμένων, όμως, δεν είχε συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και άντεξε στην πίεση. Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε και πάλι την άμυνα του πρώτου μέρος και αποκατέστησε τη διψήφια διαφορά (57-46).

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον αγώνα μέχρι και 3,30′ πριν το τέλος, όπου κράταγε το διψήφιο προβάδισμα του (69-59). Ο Άρης, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με νέα αντεπίθεση και σε μικρό χρονικό διάστημα η διαφορά έπεσε στους 5 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά (71-66). Η αντεπίθεση του Άρη με ηγέτη τον Βασίλη Τολιόπουλο συνεχίστηκε και οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο τελευταίο λεπτό (74-74).

Η ανατροπή για τον Άρη ολοκληρώθηκε. Ο Βασίλης Τολιόπουλος 14” πριν το τέλος πήρε το μεγάλο σουτ για την ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε την ατομική ενέργεια, έφτασε κάτω από το καλάθι και έβαλε τον Άρη μπροστά (74-76) 14” πριν το φινάλε του ματς φτάνοντας παράλληλα τους 24 πόντους! O Τσαϊρέλης αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια κι έτσι ο Άρης πήρε τη νίκη πρόκριση. Ο Βασίλης Τολιόπουλος στην τελευταία περίοδο σημείωσε 17 πόντους και γύρισε μόνος του το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 43-29, 57-46, 74-76

Δείτε εδώ τo στατιστικό του αγώνα

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …