Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Παναθηναϊκός – Άρης 76-65

Παναθηναϊκός – Άρης 76-65

Κέντρικ Ναν

Πέρασε τον Άρη και βλέπει… κούπα ο Παναθηναϊκός

Σε έναν ημιτελικό με εντάσεις και πολύ «μπασκετικό ξύλο», ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε και την πρόωρη αποβολή του Λεσόρ, χάρη στον ασταμάτητο Κέντρικ Ναν και την άμυνα του, επικράτησε με 76-65 του Άρη και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου περιμένει τον νικητή του αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να συνεχίζει απτόητος από την τρομερή του παράσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο του προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ (όταν πέτυχε 17 πόντους στα τελευταία 6 λεπτά του ματς), ο Άρης αιφνιδιάσε τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε 5-9 στο πρώτο 5λεπτο. Διάστημα που οι Πράσινοι ήταν πολύ νευρικοί και άστοχοι. Ο Χάρελ κράτησε τους Θεσσαλονικείς μπροστά όταν ο Τολιόπουλος πήγε στον πάγκο, αλλά με πιο πιεστική άμυνα κι ένα επιθετικό ξέσπασμα του Ναν, το Τριφύλλι μετέτρεψε το 11-14 σε 17-14 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 19-16.

Ο Άρης είχε καταφέρει να προστατέψει τη ρακέτα του στην πρώτη περίοδο από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού (σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόνο έναν πόντο από βολή ο Αντετοκούνμπο), αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λεσόρ μπήκε ορεξάτος με 4 συνεχόμενους πόντους, ενώ το πρώτο εύστοχο τρίποντο της ομάδας του Αταμάν την έφερε μετά από 70 μόλις δευτερόλεπτα σε διψήφια διαφορά (26-16).

Ο Τολιόπουλος συνέχισε να παλεύει σχεδόν μόνος στην επίθεση (μείωσε σε 26-21 με προσωπικές ενέργειες), με την σκληρή άμυνα της ομάδας του Καστρίτη να έχει ως αποτέλεσμα και μια τεχνική ποινή στον Αταμάν νωρίτερα, αλλά και δύο μαζεμένες στον Λεσόρ, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για τα σκληρά μαρκαρίσματα από Σανόγκο και Μποχωρίδη. Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί από το ματς στο 15ο λεπτό του ημιτελικού, ωστόσο η ένταση αφύπνισε τους Πράσινους, που με μακρινά σουτ των Ναν και Μήτογλου, αλλά και προσπάθειες του Γκραντ βρέθηκε στο +16 (44-28), ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Άρης, ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του πριν πάει στα αποδυτήρια, με ένα 5-0 σερί και buzzer beater τρίποντο του Σταρκ (44-33).

H τρίτη περίοδος δεν είχε ιδιαίτερες διακυμάνσεις στο σκορ, με τις άμυνες να κυριαρχούν και τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά του, σημαδεύοντας το ζωγραφιστό με τον Μήτογλου αρχικά, αλλά και τον Μπαλτσερόφσκι, που βρέθηκε στο παρκέ εκμεταλλευόμενος την απουσία του Λεσόρ.

Οι Πράσινοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα υπέρ τους +14 (58-44), με τους Χάρελ και Σανόγκο να σκοράρουν από την περιφέρεια, αλλά τους Ναν και Καλαϊτζάκη να απαντούν με τον ίδιο τρόπο. Η ομάδα του Αταμάν ήλεγξε τον ρυθμό, βρέθηκε μέχρι και το +17 (70-53), με τον Άρη να δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις, παρότι στο τέλος εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα και μείωσε στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…