Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – Άρης 70-73

Παναθηναϊκός – Άρης 70-73

Παναθηναϊκός Άρης

Αυτοκράτορας Άρης στο ΟΑΚΑ!

Με τον απίθανο Βασίλη Τολιόπουλο να πετυχαίνει τέσσερα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, ο Άρης τιμώρησε τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού AKTOR και τον κέρδισε με 73-70, κάνοντας διπλό στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια.

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σλούκα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο, απέναντι στους Τολιόπουλο, Χάρελ, Περσίδη, Μπλούμπεργκς και Μπάνκστον. Με εξαίρεση τον Έλληνα σέντερ, ωστόσο, που είχε τους 6 πρώτους πόντους, ο Παναθηναϊκός ήταν σαν μην μπήκε στο παρκέ. Χωρίς ενέργεια στην άμυνα και με την μπάλα να μένει στάσιμη και να κυκλοφορεί, ο καλοδουλεμένος Άρης βρέθηκε από την αρχή με το προβάδισμα και χάρη σε ένα σερί 0-8 προηγήθηκε 6-17 στο 7′, χτυπώντας μέσα στη ρακέτα.

Οι πρώτες αλλαγές του Αταμάν δεν άλλαξαν κάτι και με τον Σταρκ να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +15 (10-25). Ενδεικτικό της εικόνας των πράσινων ήταν τα μόλις 3 ριμπάουντ (έναντι 12 των αντιπάλων), τα 6 λάθη και τα 0 εκτελεσμένα τρίποντα, αποτέλεσμα της κάκιστης κυκλοφορίας της μπάλας.

Με τον Χάρελ να φτάνει τους 10 πόντους, ο Άρης προηγήθηκε και με +19 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (10-29). Η είσοδος του Καλαϊτζάκη, μαζί με την επιστροφή των Γκραντ, Σλούκα, Αντετοκούνμπο στο παρκέ, μαζί με τις φωνές του Αταμάν σε όλο το ΟΑΚΑ, άρχισαν να «ξυπνούν» τον Παναθηναϊκό. Η πίεση σε όλο το γήπεδο και οι αλλαγές στην άμυνα έφεραν αποτέλεσμα, με το 21-38 του 16′ να γίνεται 34-39 στο τέλος του ημιχρόνου, με κορυφαίους τον Αντετοκούνμπο (8 πόντους, 2 μπλοκ) και τον Καλαϊτζάκη (5 πόντους, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ).

Ο Άρης συνέχισε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι για συνολικά 7 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο με σερί 8-0 και με τρίποντο του Γκριγκόνις να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα, μετά από 22 λεπτά. Με τρίποντα των Μποχωρίδη και Τολιόπουλου, ο Άρης έμενε κοντά στο σκορ, αλλά το χαμηλό σχήμα του Αταμάν με τον Μήτογλου στο 5 και τέσσερις γκαρντ (Σλούκας, Γκραντ, Ναν και Καλαϊτζάκης) έστειλε τη διαφορά στο +8 για πρώτη φορά (57-49), πριν ο Σλαφτσάκης διαμορφώσει το 57-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Άρης δεν παραδόθηκε και με τον Σταρκ να «πυροβολεί» από την περιφέρεια έκανε σερί 0-7 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (57-58). Με πρωταγωνιστή τον Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά την προσπέραση (62-58), αλλά η ομάδα του Καστρίτη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με σερί 0-10 και δύο απίθανα τρίποντα του Τολιόπουλου βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη, καθώς βρέθηκε στο +6 (62-68) με δύο λεπτά αγώνα να απομένουν. Ναν και Μήτογλου πήραν κακές επιθέσεις και ένα νέο τρίποντο του Τολιόπουλου έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 3 πόντους (70-73) και είχε την τελευταία επίθεση, αλλά ο Καλαϊτζάκης αστόχησε και ολοκλήρωσε την έκπληξη μεγατόνων στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-39, 57-51, 70-73
Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…