Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68

Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68

kostas papanikolaou olympiakos peristeri jpg

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι και πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου (87-68). Οι ερυθρόλευκοι σχεδόν σε όλο το ματς είχαν τον έλεγχο, έχτισαν διψήφια διαφορά και την κράτησαν σχετικά εύκολα μέχρι το φινάλε. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κυνηγούσε το σκορ, αλλά τα πολλά λάθης της δεν της επέτρεψαν να φανεί πιο ανταγωνιστική. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, πάντως, υπάρχει ανησυχία, καθώς ο Γκος ένιωσε ενοχλήσεις στα 30” συμμετοχής και άπαντες περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να φανεί αν υπάρχει ζημιά ή όχι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση και τα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά ισορροπημένα (7-7). Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν όλος ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα, καθώς πέτυχε τους 8 από τους 11 πόντους της ομάδας του (11-12). Τον αρχηγό των ερυθρόλευκων συναγωνιζόταν στην αντίπερα όχθη ο Ράγκλαντ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε επιθετικά και έγινε ο πρώτος διψήφιος παίκτης του αγώνα (13-16). Το Περιστέρι στο πρώτο δεκάλεπτο είχε στο μεγαλύτερο μέρος τα ηνία του σκορ, αλλά σταδιακά οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό. Με την καλή τους άμυνα βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν στο γήπεδο και έφεραν τούμπα το ματς (18-16). Ο Παπανικολάου ήταν αδιανόητος στην πρώτη περίοδο και σε 10 λεπτά μέτρησε 13 πόντους με 1/1 βολή, 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα (21-16).

Ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, το σερί του έφτασε το 14-0 και για πρώτη φορά προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (27-16). Η άμυνα των ερυθρολεύκων ήταν για σεμινάριο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το Περιστέρι (34-20). H ομάδα του Σπανούλη έβγαλε αντίδραση προς το τέλος του ημιχρόνου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με επί μέρους σκορ 9-1 κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα ύστερα από αρκετή ώρα (40-32).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και μεγάλες διαφορές (52-36) και το Περιστέρι κυνηγούσε και προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά (52-42). Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα διατήρησαν το προβάδισμα τους και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα (62-47). Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Το Περιστέρι δεν μπόρεσε να πλησιάσει και να «αγχώσει» τον Ολυμπιακό και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη νίκη – πρόκριση με 87-68.

Τα δεκάλεπτα: 21-16,40-32, 62-47, 87-68

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …