Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Μαρούσι 93-87

Ολυμπιακός – Μαρούσι 93-87

mitroy longk olympiakos marousi jpg

Ο Ολυμπιακός τη νίκη, το Μαρούσι τις εντυπώσεις

Ο Ολυμπιακος συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Basket League, καθως επικράτησε και του Αμαρουσίου με 93-87. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν αρκετά και χρειάστηκαν τη συνδρομή του Ουόκαπ και του Λαρεντζάκη για να καθαρίσουν το ματς. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν μάλιστα πέντε λεπτά πριν το τέλος να πάρουν τα ηνία στο σκορ. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν άντεξε όμως και τελικά οι γηπεδούχοι ήταν οι νικητές.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπορία του σκορ (7-8). Το Μαρούσι είχε εξαιρετική εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο και στο μεγαλύτερο μέρος είχε τα ηνία το σκορ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έκανε αρκετά λάθη, ήταν άστοχος και κυνηγούσε συνεχώς το σκορ (18-20).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Το Μαρούσι έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό και εκμεταλλευτηκε τη χαλαρή ερυθρόλευκη άμυνα. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις επιθετικά κυρίως με τον Γκος, αλλά δεν είχαν λύσεις αμυντικά (30-33). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου “διόρθωσαν ” την εικόνα τους. Συγκεκριμένα, με εξαιρετική άμυνα βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν και με επί μέρους σκορ 8-2 πήγαν στα αποδυτήρια στο +6 (46-40).

Το Μαρούσι προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να πατάνε το πόδι στο γκάζι. Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφεραν για πρώτη φορά να πάρουν διψήφια διαφορά στο ματς (55-45). Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο και χωρίς να φορτσάρει διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα του (72-59).

Το Μαρουσιβστο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε μια απίστευτη αντεπίθεση. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων με ένα εντυπωσιακό επί μέρους 12-2 και με πρωταγωνιστή τον Νικολαΐδη έριξε τη διαφορά στους 3 πόντους (74-71). Η διαφορά συνέχισε να πέφτει και με ακόμη ένα τρίποντο έπεσε στον 1 6,14′ πριν το τέλος (76-75). Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Ραντούλιτσα με ακόμη ένα καλάθι έβαλε για πρώτη φορά το Μαρούσι μπροστά στο σκορ ύστερα από ώρα (76-77).

Ο Μπαρτζώκας άμεσα έριξε στο παρκέ τον Ουόκαπ, ο οποίος έδωσε την απαιτούμενη ηρεμία στον Ολυμπιακό και με συνεχόμενες ασίστ του οι ερυθρόλευκοι ανεκτησαν το προβάδισμα τους (85-79). Ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που καθάρισε τελικά το ματς, καθώς με έξι συνεχόμενους πόντους έστειλε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (91-81). Στο τελευταίο επτά δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 93-87.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 46-40, 72-59, 93-87

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…