Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Για το σερί και την… εξάδα στη Βαλένθια

Ολυμπιακός: Για το σερί και την… εξάδα στη Βαλένθια

Ολυμπιακός - Μουσταφά Φαλ

Το νικηφόρο σερί του θέλει να διατηρήσει ο Ολυμπιακός.

Για τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του, 3η σερί και 15η στο σύνολο ταξίδεψε στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός. Στον αντίποδα, η ισπανική ομάδα θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 13-12. Οι Πειραιώτες προέρχονται από σημαντική νίκη στο Μόναχο, με 72-76 επί της Μπάγερν, ενώ για την 24η αγωνιστική είχαν νικήσει στο ΣΕΦ με… κατοστάρα την Άλμπα Βερολίνου.

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού δεν συνάντησε δυσκολία απέναντι στην Άλμπα στην 25η αγωνιστική στη Βαλένθια, ενώ ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 24η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός θα έχει τον Μουσταφά Φαλ στη δωδεκάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει πως θα παίξει, κατά την αναχώρηση της αποστολής των «ερυθρόλευκων» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη (7/2). Ο Γάλλος διεθνής σέντερ δεν έχει αγωνιστεί από τις 12 Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Πλέον, θα φανεί πόσο χρόνο συμμετοχής θα του δώσει ο Μπαρτζώκας, καθώς έχει μείνει εκτός προπονήσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα και δεν είναι έτοιμος στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα είναι και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης ήδη από την Τρίτη (6/2) μετά το διάστρεμμα που υπέστη. Εκτός παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η Βαλένθια νίκησε με 56-63 τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, αλλά στην έδρα της η παράδοση είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η ισπανική ομάδα φημίζεται για την πιεστική άμυνά της και το phisical game των παικτών της. Αυτό φαίνεται κάνοντας μια σύγκριση στους πόντους που δέχονται ο Ολυμπιακός και η Βαλένθια κατά μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν.

Οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Τουρέ και Ντέιβις, με τη φροντ λάιν τους να είναι σίγουρα αποδυναμωμένη.

Η παράδοση είναι με τον Ολυμπιακό, που μετρά επτά στα επτά στη Βαλένθια και στόχο έχει να διευρύνει σε 8-0 το νικηφόρο σερί του κόντρα στους Ίβηρες και να κάνει ένα ακόμη βήμα εξάδας… στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά το σημερινό (8/2) πρόγραμμα:
19:30 Αναντολού Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ
21:30 Μπασκόνια – Βιλερμπάν
21:30 Παρτίζαν – Μπάγερν Μονάχου
21:30 Βαλένθια – Ολυμπιακός
21:30 Αρμάνι Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…