Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – Ολυμπιακός 72-76 (vid)

Μπάγερν – Ολυμπιακός 72-76 (vid)

Ολυμπιακός, Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός κάνει… δίδυμα νίκης!

Υπάρχει πρόβλημα; Υπάρχει και λύση, αρκεί να… δουλεύουν τα δίδυμα. Κόντρα στην Άλμπα ο Ολυμπιακός είχε έναν συγκλονιστικό Κάνααν κι έναν εντυπωσιακό (στο ντεμπούτο του) Ράιτ. Απόψε ο πρώτος είχε άδεια νύχτα, ο δεύτερος σκόραρε δύο πόντους, αλλά βρέθηκε άλλο δίδυμο να τον οδηγήσει στη νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν (72-76).

Στο ΣΕΦ ο Ουόκαπ ήταν στο απόλυτο μηδέν κι ο Πετρούσεφ εκτός αγώνα, λόγω τραυματισμού. Αυτή τη φορά το δίδυμο του κοντού με τον ψηλό άλλαξε, με τους δύο παίκτες να επιστρέφουν. Ο «Θωμάς» με 16 πόντους και 8 ασίστ (1 κλέψιμο για κανένα λάθος) ήταν ο -με απόσταση- κορυφαίος των «κόκκινων». Ο «Φίλιππος» με 14 πόντους την ώρα που έκαιγε η μπάλα, με απίστευτα ποσοστά (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές) ήταν ο παίκτης που ακολούθησε τον Ουόκαπ και χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του.

Το παιχνίδι ήταν εξ ορισμού δύσκολο. Ο Ιμπάκα έπαιζε άνευ αντιπάλου, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε ρυθμό, καθώς ο Κάνααν ήταν άσφαιρος κι ο Πίτερς κινήθηκε σε ρηχά νερά. Έτσι δεν μπορούσε να βγει η εξίσωση. Η άμυνα, με τα όποια λογικά κενά της, λειτούργησε κι οι «ερυθρόλευκοι» χαμήλωσαν αρκετά την Μπάγερν.

Ο Μπραζντέικις στη μέρα τής… μαρμότας

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μπραζντέικις πήρε επιθέσεις, τις τέλειωσε καλά και με 11 πόντους… κοιτάχτηκε στον καθρέπτη! Τι εννοούμε; Κόντρα στην Άλμπα σε 21.01’’ είχε 11 πόντους, με 5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή (5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος). Στο Μόναχο σε 20 λεπτά είχε 11 πόντους με 4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές (5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος). Λες και είδε τον εαυτό του στον καθρέπτη, λες και… βλέπαμε σε λούπα το ίδιο έργο. Ή αν προτιμάτε, αν βλέπαμε τη… «μέρα τής μαρμότας».

Ο Λιθουανός έκανε την αρχή, αλλά κανείς δεν τον υποστήριξε. Χαμηλό σκορ (14-18 στο πρώτο δεκάλεπτο), κλειστό ματς, με τον Χάρις να γίνεται αίφνης πονοκέφαλος στη δεύτερη περίοδο, τον Παπανικολάου να πετυχαίνει 5 πόντους, τον Λαρεντζάκη να βρίσκει τρίποντο, τον Γκος να μπαίνει στο ματς. Μόνο που στο τελευταίο 1.5’’ ο Ολυμπιακός «έσβησε» δέχθηκε σερί 7-0 και το 31-35 έγινε 38-35 στο τέλος τού πρώτου μισού.

Ο Ιμπάκα έπιασε… πελάτη τον Ράιτ, πέτυχε τρία συνεχόμενα καλάθια κι η Μπάγερν προηγήθηκε με 44-39. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με τον Ουόκαπ μείωσε στον πόντο (47-46), για να περάσει μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου (51-54).

Πού ήσουν εσύ;

Παρακολουθήστε τη ροή τού αγώνα. Με το σκορ στο 47-43 ο Ουόκαπ πετυχαίνει τρίποντο κι αμέσως μετά δίποντο, για να βάλει μπροστά την ομάδα του (47-48). Ο Πετρούσεφ ισοφάρισε σε 50-50, για να πετύχει άλλο ένα καλάθι ο Ουόκαπ, μοίρασε δύο ασίστ στον Πετρούσεφ (51-56), πέτυχε ένα καλάθι και 2/2 βολές (51-60).

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει τις βάσεις, αλλά η Μπάγερν δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί. Με τον Φραντσίσκο μείωσε στον πόντο (59-60), αλλά ο Πετρούσεφ αύξησε το προβάδισμα κι ο ΜακΚίσικ με τρίποντο έδωσε αέρα στους «ερυθρόλευκους» (59-65).

Ο Φραντσίσκο πέτυχε τρίποντο, ο Λαρεντζάκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ο Λούτσιτς ξανά μανά, για να φτάσουμε στο τέλος να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με τρεις πόντους (69-72) και να μένουν λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Οι Γερμανοί ΔΕΝ έκαναν φάουλ κι ο Λαρεντζάκης έκανε κάτι, που δεν γίνεται ούτε στις κινηματογραφικές ταινίες. Πέρασε πάσα (ασίστ) κάτω από τα πόδια τού αντιπάλου του, για να πετύχει το καλάθι ο Πετρούσεφ (69-74).

Ο Ολυμπιακός ήθελε άλλο ένα… σκούντημα, καθώς 4.4’’ πριν τη λήξη ο Φραντσίσκο σημείωσε τρίποντο. Ο Λαρεντζάκης με ψυχραιμία (εδώ έβγαλε πάσα κάτω από τα πόδια του Ιμπάκα) ευστόχησε στις δύο βολές κι οι «κόκκινοι» πέτυχαν μια εξόχως σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …