Κεντρική Γυναίκες Κύπελλο Γυναικών: Για το σερί.. ο Παναθηναϊκός, για την έκπληξη οι Εσπερίδες

Κύπελλο Γυναικών: Για το σερί.. ο Παναθηναϊκός, για την έκπληξη οι Εσπερίδες

IMG 1178 jpeg

Για το σερί… κατακτήσεων ο Παναθηναϊκός κόντρα στις Εσπερίδες

Εκτός από τον μεγάλο τελικό στους άνδρες, το πρόγραμμα του φετινού ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών περιλαμβάνει και τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τις Εσπερίδες.

Μετά από 22 διαδοχικά φάιναλ φορ (ελέω κορονοϊού δεν διεξήχθησαν το 2020 και το 2021), στο σύστημα διεξαγωγής επέστρεψε ο τελικός άνευ φάιναλ φορ, για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν από το 1999. Για πρώτη φορά στην Ιστορία, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας των γυναικών θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και στο ίδιο γήπεδο με αυτόν του Κυπέλλου ανδρών, μια απόφαση που έλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με στόχο να προωθήσει το μπάσκετ γυναικών.

Ο τελικός ανάμεσα στον κάτοχο του τίτλου πέρυσι, Παναθηναϊκού και τις Εσπερίδες είναι ο 27ος τελικός. Μόνο τέσσερις τελικοί είχαν δηλαδή διεξαχθεί (1996-1999) πριν την επιλογή του φάιναλ φορ στον θεσμό (2000-23).Ο Παναθηναϊκός μετρά δύο τίτλους στο Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ των γυναικών, τους οποίους κατέκτησε το 2000 και το 2023. Αν οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ξεπεράσουν το εμπόδιο των Εσπερίδων, τότε οι «πράσινες» θα πανηγυρίσουν «back to back» τίτλους και θα φτάσουν τα τρία τρόπαια στην Ιστορία τους.

Στον φετινό τελικό, ο Παναθηναϊκός έφτασε αποκλείοντας κατά σειρά τη Νίκη Λευκάδας, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Εσπερίδες με προπονητή τον Θάνο Σόφτσηεπιστρέφουν για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου γυναικών από το 2012. Δώδεκα χρόνια μετά, στόχο έχουν να κατακτήσουν το 5ο τρόπαιο στην Ιστορία τους στον θεσμό στον 6ο τελικό. Τα τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας που διατηρούν στο παλμαρέ τους τα κατέκτησαν σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν, δηλαδή το 2006, το 2007, το 2008 και το 2009. Το 2012, στον τελευταίο εκείνο τελικό τους, είχαν ηττηθεί με 57-50 από τον Αθηναϊκό. Την τρέχουσα σεζόν για να φτάσουν στον 6ο τελικό της Ιστορίας τους με στόχο την κατάκτηση του 5ου τροπαίου, οι Εσπερίδες απέκλεισαν κατά σειρά τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και την Ελευθερία Μοσχάτου.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…