Κεντρική Basket League Άρης Καστρίτης: «Να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε»

Καστρίτης: «Να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε»

kastritis jpg

Στην τετράδα του θεσμού θέλει να περάσει ο Άρης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καστρίτη.

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να αφήσει πίσω της το προηγούμενο «ντέρμπι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης:

Για τις διαφορές σε σχέση με τα ματς του πρωταθλήματος: «Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό, είναι μία άλλη διοργάνωση. Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει μερικές μέρες, αλλά κατά τη γνώμη μου το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα. Να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή μάχη, όπου θα πρέπει να δείξουμε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα μας και να δώσουμε το 100% ξεκινώντας από την άμυνά μας. Και από εκεί και έπειτα έχοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην επίθεση και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μία ακόμα νίκη».

Για το αν εντοπίζει ακραία συναισθήματα στην ομάδα του μετά τις τελευταίες μεγάλες νίκες:«Η αλήθεια είναι πως όχι. Έχουμε διανύσει ένα 40ήμερο όπου η ομάδα έχει κάνει 7/8 και μάλιστα με πολύ σημαντικές νίκες την τελευταία εβδομάδα. Εμείς οι προπονητές έχουμε πάντα άγχος για το πώς θα παρουσιαστούμε στην επόμενη αναμέτρηση. Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να έχω μια έστω και τεχνητή κρίση, αλλά τα παιδιά μας έχουν δείξει ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά. Φαίνονται διψασμένοι, με τρομερό κίνητρο και παρότι υπάρχει πάρα πολλή κόπωση, φαίνεται ότι σε όλα τα παιχνίδια, αν όχι από το ξεκίνημα φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών αντιδρούμε, μετά δρούμε και βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε. Ελπίζω ότι και αύριο θα είμαστε έτσι. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε».

Για την έλλειψη εμπειρίας: «Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι. Σε καμία περίπτωση. Δεν το βλέπουμε ως ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν είμαστε μια ομάδα που θρέφεται και ψάχνει να βρει κίνητρο από το τελικό αποτέλεσμα. Για μας το βασικό ζητούμενο είναι να είμαστε πανέτοιμοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει σε κάθε κατοχή. Και κατοχή, κατοχή, δεκάλεπτο, δεκάλεπτο, έχουμε την πεποίθηση ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να είμαστε βελτιωμένοι συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση και από εκεί και πέρα αν είμαστε καλύτεροι να έχουμε κερδίσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…