Κεντρική NBA Κάνουν ένσταση για το φινάλε με τους Ρόκετς οι Νικς

Κάνουν ένσταση για το φινάλε με τους Ρόκετς οι Νικς

Ρόκετς - Νικς διαιτητής

Έντονες οι διαμαρτυρίες των Νικς για τον αγώνα με τους Ρόκετς.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα στην Αμερική το φινάλε της αναμέτρησης Ρόκετς – Νικς. Οι διαιτητές του αγώνα σφύριξαν στην τελευταία φάση ένα ανύπαρκτο φάουλ του Τζέιλεν Μπράνσον στον Άαρον Χόλιντεϊ, με αποτέλεσμα οι Ρόκετς να πάρουν τη νίκη. Με ανακοίνωση του ο πρώτος διαιτητής του αγώνα παραδέχθηκε το λάθος τους, όμως αυτό δεν αρκεί στην ομάδα της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Έϊντριαν Βοϊναρόφσκι, οι Νικς θα υποβάλλουν ένσταση στο ΝΒΑ για την ήττα από τους Χιούστον Ρόκετς με 105 – 103. Οι Νικς θα έχουν 48 ώρες προθεσμία για να υποβάλλουν ένσταση και άλλες πέντε μέρες για να μαζέψουν στοιχεία. Στη συνέχεια, οι αρμόδιες αρχές θα έχουν άλλες πέντε μέρες για να εκδώσουν την τελική απόφαση.

Αν η ένσταση των Νικς γίνει αποδεκτή, θα είναι η πρώτη που θα γίνει δεκτή μετά τη σεζόν 2007-08. Σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στους Χιτ και τους Χοκς, ο Σακίλ Ο’Νιλ είχε βγει εκτός αγώνα με έξι φάουλ, ενώ είχε πέντε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ξαναπαιχτούν τα τελευταία 51 δευτερόλεπτα του αγώνα στην επόμενη συνάντηση των ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζέισιν Γκόμπλε, ο διαιτητής που σφύριξε το φάουλ στον Μπράνσον, είναι ο ίδιος διαιτητής που την περσινή χρονιά δεν είχε σφυρίξει το πεντακάθαρο φάουλ του Τέιτουμ στον Λεμπρόν Τζέιμς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Κατόπης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…