Κεντρική Elite League Καλαμπάκος: «Θέλουμε άλλες τρεις νίκες»

Καλαμπάκος: «Θέλουμε άλλες τρεις νίκες»

ntinos kalabakos doxa lefkadas jpg

Ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Δόξας επί της Μυκόνου και για τους στόχους της ομάδας της Λευκάδας

Η Δόξα Λευκάδας πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Μυκόνου με 84-83. Ο προπονητής των Νησιωτών, Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του και τόνισε ότι θέλουν να βρουν τρεις νίκες ακόμη για να αποφύγουν τη ψυχοφθόρα διαδικασία των playout.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ΕΟΚ WebRadio:

Για τη νίκη επί της Μυκόνου: «Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι, είχε πάρα πολλές εναλλαγές. Στο 1ο ημίχρονο ήμασταν 11 πόντους μπροστά και στο 3ο δεκάλεπτο βρέθηκε η Μύκονος 11 πόντους μπροστά. Νομίζω ότι το χάρηκε πάρα πολύ ο κόσμος. Αυτό που με ευχαρίστησε ήταν ότι τα παιδιά βρήκαν κουράγιο. Αυτό δεν ήταν το δυνατό μας σημείο, γιατί συνήθως όταν μάς ξέφευγε μια ομάδα στο σκορ συνήθως περνάγαμε τον… Τιτανικό εμείς. Βρήκαμε το κουράγιο, βάλαμε 2 γρήγορα καλάθια, ξαναπήγαμε στον ρυθμό που μπορούμε και τελικά το ματς κατέληξε στις λεπτομέρειες. Πήραμε το προβάδισμα στο να… αυτοκτονήσουμε εμείς με τη λάθος επαναφορά που κάναμε στο τελευταίο λεπτό, αλλά μετά έγινε το λάθος του Σπυρόπουλου που τράβηξε το διχτάκι. Είναι αλλιώς να είσαι στην ισοπαλία και να κάνεις την τελευταία επίθεση, παρά να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και να πρέπει να βάλεις καλάθι».

Για τη στήριξη του κόσμου σε αυτόν τον αγώνα: «Ήταν γεμάτο γήπεδο. Εμείς πάντα έχουμε κόσμο, αλλά ήταν και η συγκυρία που έγινε το κομμάτι με τα παιδιά για τον παιδικό καρκίνο, οπότε ήρθε παραπάνω κόσμος. Απ’ ό,τι έμαθα συνέφερε και η ομάδα της Μυκόνου σε αυτό το event. Γενικά αυτήν την αγωνιστική δεν υπήρχε γήπεδο που να μη δεις κάτι ενδιαφέρον».

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια τους: «Εμείς είμαστε στη γραμμή τού “ακροβατώ”. Ξέρουμε ότι έχουμε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας. Έχουμε εντός έδρας τη ΝΕΜ που είναι 3η αυτήν τη στιγμή, επίσης το Σχηματάρι που είναι στην 3η θέση, όπως και τον Ηρακλή που είναι κι αυτός 3ος. Ούτε τα εκτός έδρας ματς μας είναι εύκολα. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Πρέπει να είμαστε καλά, υγιείς, συγκροτημένοι και σίγουρα να ξέρουμε τι θέλουμε, γιατί το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για τον στόχο της Δόξας: «Δε θέλω να ζήσουμε το άγχος τού προς τα κάτω και μετά ό,τι καλύτερο έρθει καλοδεχούμενο. Πιστεύω ότι για να ξεφύγουμε απ’ αυτήν την εμπλοκή θέλουμε τρεις νίκες ακόμη. Το ερωτηματικό είναι το πού θα βρούμε αυτές τις νίκες. Θα το παλέψουμε μέρα-μέρα για να κάνουμε αυτές τις τρεις νίκες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…