Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Final 8: Οι δηλώσεις των προπονητών των 8 ομάδων

Final 8: Οι δηλώσεις των προπονητών των 8 ομάδων

Final 8 συνέντευξη Τύπου

Οι οκτώ προπονητές δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το τρόπαιο του κυπέλλου.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου του Final 8 του κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των οκτώ προπονητών:

Εργκίν Αταμάν: «Τα παιχνίδια του κυπέλλου είναι ενδιαφέροντα, γιατί οι οχτώ καλύτερες ομάδες έχουν τρεις ευκαιρίες να κατακτήσουν τον τίτλο. Δεν είναι το ίδιο στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, όλες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ελπίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή αυτό το τουρνουά στο Ηράκλειο, γιατί σε πέντε μήνες που είμαι εδώ έχω δει τη σημασία του μπάσκετ για τους Έλληνες και θα είναι καλό όποια ομάδα το αξίζει περισσότερο να κερδίσει το κύπελλο. Και εύχομαι το καλύτερο για όλους τους φίλους προπονητές που βρίσκονται εδώ».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο, όλες οι ομάδες πρέπει να δώσουν τρεις δύσκολους αγώνες για να φτάσουν στο τρόπαιο. Εμείς δεν έχουμε τόσο ευρύ ορίζοντα για το τουρνουά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι που είναι πολύ δυνατό και πρέπει να ανταγωνιστούμε, να βγούμε να παλέψουμε το παιχνίδι, να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό για να κερδίσουμε και μετά θα δούμε τα επόμενα, αν προκύψουν. Δεν πιστεύω πως πρέπει σε ένα τουρνουά να πας και να σκεφτείς τρία παιχνίδια. Μόνο οι βοηθοί προπονητές που προετοιμάζουν το σκάουτινγκ όλων των πιθανών ομάδων αλλά οι παίκτες και ο προπονητής πρέπει να σκέφτονται μόνο το πρώτο παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η Κρήτη εμένα προσωπικά και του Ολυμπιακού μας δημιουργεί πάντα ένα ευχάριστο συναίσθημα. Τους τελευταίους δύο τελικούς στο Ηράκλειο τους κερδίσαμε και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Όποιος συμμετέχει στην ομάδα μας, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό έχει υψηλό κίνητρο και έτσι πρέπει να είναι. Νομίζω ότι θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση, το πρώτο παιχνίδι και αν προκύψουν και τα επόμενα και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο Ηράκλειο, γιατί είναι μια φανταστική πόλη, έχει πολλές ομορφιές, εστιατόρια, παραλίες και μπορεί να γίνουν και πολύ όμορφα παιχνίδια».

Γιάννης Καστρίτης: «Σίγουρα υπάρχει κόπωση μετά από τόσους μήνες και όσο πηγαίνουμε προς την πρώτη διακοπή για τα παράθυρα και τις Εθνικές Ομάδες. Η κούραση είναι πρώτα και κύρια στο μυαλό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όποτε βρισκόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση είτε πολύ περισσότερο για αγώνες, οπότε εμείς στην ομάδα μας έτσι το αντιμετωπίζουμε και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο όμορφη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πρόκληση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες οφείλουμε και αυτό θα κάνουμε. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε και σωματικά και πνευματικά και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Ηλίας Ζούρος: Είναι δύο διαφορετικά τελείως παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό τουρνουά, μια γιορτή για το μπάσκετ. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και στο Ηράκλειο που φιλοξενεί πάντα μεγάλες διοργανώσεις. Θα ήθελα να δώσω και άλλη μια ευχή να τελειώσει το τουρνουά και να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς, γιατί οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα είναι πολύ δυνατά παιχνίδια και καλό είναι να τελειώσει καλά ο θεσμός, να γίνει γιορτή, αλλά να υπάρχει υγεία για να φέρουμε το μπάσκετ ξανά ψηλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς αρκετές ομάδες διεκδικούν πολλά. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, μπαίνει στο γήπεδο για να διεκδικήσει όλα τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι αντίπαλοι μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση κάποιες στιγμές, αλλά ιδιαίτερα στη διαδικασία του Κυπέλλου μπαίνεις για να κερδίσεις το τρόπαιο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά και να προχωρήσουμε».

Βασίλης Σπανούλης: «Για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που βρισκόμαστε πάλι στο Final 8. Είναι σημαντικό για να πατάμε τα πόδια μας στη γη και να μην πετάμε. Ξέρουμε τι θέλουμε στο Περιστέρι, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε ως οργανισμός. Αυτό που θα πω στους παίκτες μου είναι να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους, να τα δώσουνε όλα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που διεκδικεί το Final 4, που διεκδικεί όλους τους τίτλους. Εμείς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Ολυμπιακό. Το ξέρουμε αυτό, ας μην γελιόμαστε. Από εκεί και πέρα όμως είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να χαιρετίσω την ενέργεια της ΕΟΚ για την κοινή συνέντευξη Τύπου Ανδρών και Γυναικών και για το γεγονός ότι οι δύο τελικοί θα γίνουν στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα. Είναι κάτι που βοηθά την ελληνική πραγματικότητα και κοινωνικά και αθλητικά».

Φώτης Τακιανός: «Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων, κάτι που αποφεύγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να διεξαχθεί ένα τουρνουά καθόλα ανταγωνιστικό και να λείψουν παρατράγουδα ανάμεσα στους φιλάθλους. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του τουρνουά. Παίζουμε με τον Άρη η συγκυρία μας φέρνει να ξαναπαίξουμε σε τρεις μέρες πάλι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, οι δύο διοργανώσεις τελείως ξεχωριστές. Ο χαρακτήρας των νοκ άουτ αγώνων στο Κύπελλο το κάνει ιδιαίτερο. Ίσως και με την εμπειρία που πήραμε από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πνευματικό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε στο Final 8. Ήταν από τους αρχικούς μας στόχους στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Πέρυσι η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής, καθώς δεν ήταν μέσα στις οχτώ πρώτες της βαθμολογίας. Φέτος καταφέραμε σχετικά νωρίς και για εμάς ένα μεγάλο κέρδος. Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων όπως γνωρίζετε αφενός, αφετέρου ο Πανιώνιος πέρυσι αντίστοιχα σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στους προημιτελικούς από τη Β’ Εθνική είχε κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτιμήσουμε μια ομάδα που έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή σε υψηλό επίπεδο, που έχει εν δυνάμει παίκτες της Α1 και είναι και μια ιστορική ομάδα. Θα προετοιμαστούμε με τον τρόπο που απαιτείται ένα Final 8. Είναι πρόκληση για εμάς μεγάλη το παιχνίδι και θέλουμε να νικήσουμε για να προχωρήσουμε στον ημιτελικό. Να συγχαρώ την ΕΟΚ για την όμορφη σημερινή εκδήλωση και για την ιδέα ο τελικός των Γυναικών να γίνει παράλληλα με αυτόν των Ανδρών, Κάθε τέτοια ενέργεια βοηθά στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του κόσμου ότι το μπάσκετ είναι ενιαίο και μπορεί να οδηγηθεί ξανά σε μεγάλες επιτυχίες».

Άρης Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τη διεξαγωγή του τουρνουά και να ευχαριστήσουμε την πόλη του Ηρακλείου που για μία ακόμη φορά φιλοξενεί τον θεσμό του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός στόχος του Πανιωνίου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League και η επάνοδος στην Α1. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 8, εκπροσωπώντας ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Πέρυσι ήταν Β’ Εθνική. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ φέτος, ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά να ματσάρουμε την ενέργεια, θα είναι καλό τεστ για να μετρήσουμε τις δικές μας δυνάμεις και ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να φτάσουμε στην επόμενη φάση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…